25-годишният Георги е споделил снощи пред разследващите, че е убил родителите си, брат си и баба си още в петък вечерта, обяви градският прокурор на София Емилия Русинова.

Тя допълни, че все още се очакват съдебно-медицинските експертизи, които ще установят с точност часа на смъртта им.

"Когато полицаи и представители на военните отиват до къщата, вратата не е била заключена, Георги се е появил, бил е видимо зле, в ръката си е държал филия със сирене. При влизане, полицаите го попитали къде са неговите родители, той отговорил, че са заминали в събота на погребение в Пловдив. Веднага е направена връзка с роднини, които са заявили, че нямат близки в Пловдив", посочи Русинова.

Тя допълни, че униформените намерили личните карти на жертвите на маса в къщата, преди да разберат за трагичния инцидент.

Русинова допълни пред bTV, че Георги не е бил спокоен, поведението му е било странно, докато ги е развеждал из къщата, когато служителите на реда забелязали следи от кръв.

Телата на майка му, брат му и баба му са били намерени под легла, а отгоре са били нахвърляни възглавници и одеяла. Трупът на бащата пък е бил скрит под стълбището на къщата, покрит с килим.

"Все още не сме наясно с мотивите, не изключваме нито една от версиите, проверява се психичното състояние на Георги, защото има налични данни, че той е имал проблеми и е посещавал психиатър. Когато е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия", посочи Русинова.

Години наред семейство Ранови се борило за живота и здравето на Георги, става ясно от публикациите на майка му Ирена в социалните мрежи.

"Мисълта ми е в моите деца, защото всеки ден страдам за тях. Живота ми е низ от страдание вече 26 години. Минавам по пътя на ада ден след ден, но няма сила, която да ме спре. Ще се боря, докато мога", пише във Facebook майката на Георги.

Младияг мъж е с туберкулоза в последен стадий и близките му събирали пари за лечение. Освен това той имал травматична епилепсия, алергичен артрит, себореен дерматит и други. Майка му е била личен асистент на него и брат му Александър, който имал две животоспасяващи операции заради преплитане на червата. Страдал и от астма, а бил и с лека умствена изостаналост, пише самата тя във Facebook, месеци преди трагедията.

Куп диагнози, налудничава ярост, наточена брадва… 4 трупа в чаршафи25-годишният Георги отключил психическо заболяване след побой от връстници

Съседи разказват, че семейството живеело в трудности и лишения. Никой от тях не разбрал какво се случва на улица "Светлина", в дома на семейство Ранови. До вчера, когато полиция и военнисе натъкнаха на зловещата гледка.

Трилърът в Нови Искър: Психоболен изби с брадва цялото си семейство ВИДЕО (ОБЗОР)Георги трябвало да влезе в болница, майка му събирала пари за лечението му с дарителска кампания