След серия семейни скандали за това кой да седи на компютъра 25-годишен мъж закла с брадва майка си Ирена, баща си Иван, брат си Александър и баба си Славка в Нови Искър. Задържаният за престъплението Георги Георгиев е психично болен. Страда и от други заболявания като туберкулоза и епилепсия.

Георги е преглеждан от психиатри три пъти през последните години. Преди седмица майка му Ирена Ранова за пореден път е искала да го настани в болница. Тя се оплаквала на съседи, че Георги тормози и напада по-малкия си брат Александър, на когото не давал да седне нито за минута на семейния лаптоп.

Сърфирането в интернет влошавало състоянието на Георги и семейството го ограничавало от комуникации там.

За последно Георги и фамилията му са забелязани в петък. Не е ясно кога точно е станало четворното убийство.

В неделя бащата на Георги - Иван Ранов, не се явил на работа. Той е охранител на военно поделение. В понеделник отново не отишъл в службата. Не отговарял и на телефоните си. Затова негови колеги отишли в дома му в Нови Искър, за да го търсят.
Началникът на полицейското управление лично тръгнал към къщата на семейството на ул. "Светлина". Вратата отворил Георги. Попитан къде са родителите му, той отговорил, че са в Пловдив на погребение. Бил видимо неадекватен, обясни директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Убиецът от Нови Искър – неадекватен, овързан и арестуван СНИМКИХората от градчето разказват, че майка му е имала психични отклонения

Шефът на полицията обаче започнал да набира телефоните на баща му и на майка му и чул, че звънят от вътрешността на къщата. Тогава разбрал, че Георги го лъже. Влязъл вътре и намерил четирите трупа. Този на бащата бил до входната врата, а майката, бабата и братът били натикати под матраците на леглата. Всички били удряни с брадва по главите.

Георги веднага е задържан. Момчето е имало множество заболявания, освен тежкото му психиатрично състояние. Той страда от туберкулоза в късен стадий, травматична епилепсия, алергичен артрит, себореен дерматит и други. Майка му е била личен асистент на него и брат му Александър, пише самата тя във Facebook, месеци преди трагедията.

20-годишният Александър пък има две животоспасяващи операции заради преплитане на червата. Страдал и от астма. бил с лека умствена изостаналост.

Бащата Иван е бивш военен. След като се пенсионирал, станал пазач на близко военно поделение. В свободното време се хващал на работа в Нови Искър като водопроводчик и строителен работник.

Задържаният за убийството на семейството си Георги два пъти бил обявяван за издирване.

Трилърът в Нови Искър: Психоболен изби с брадва цялото си семейство ВИДЕО (ОБЗОР)Георги трябвало да влезе в болница, майка му събирала пари за лечението му с дарителска кампания

"Веднъж го откриха много далеч, мисля, че в Пазарджик, искал е да се хвърли от мост, за да се самоубие", разказаха съседи на семейството.

Според друг комшия Георги е бил нормален. Завършил Хладилното училище в София. Разболял се след това.

"Ирена ми е споделяла, че всичко е станало след побой, който е преживял", разказва приятелка на семейството пред "24 часа". 25-годишният младеж бил набит от връстници преди години, след като им направил забележка, спомня си тя.

По-малкият брат Александър също имал много тежък живот.

"Той беше едно светло дете. Подиграваха му се, че не е типичното гъзарче. А той беше болен и носеше помпичката за астма със себе си", разказва негова съученичка.

"Имаше пристъпи, майка му се бореше и за двамата си синове. Плачеше, мисля, че и тя заболя от епилепсия и започна да пие лекарства от цялото това напрежение", казва момичето.

Според нея Георги никога не оценил грижите, които семейството му полагало за него. Интересувал се само от себе си. Повечето съседи на семейството казват, че роднините му почти не говорели за него.

Звън от телефон издал килъра от Убиецът Георги Ранов ходил три години на психиатър, но не бил освидетелстван

Сега Георги е задържан за 72 часа. Ще се проверява дали е психично болен, тъй като има данни само, че е посещавал такива специалисти, но не и че му е поставена диагноза, обясни градската прокурорка на София Емилия Русинова.

Избитото семейство, Георги е по средата. Снимка: Facebook