Не е задължително арестуваният за масовото убийство в "Нови Искър" да има психични проблеми, въпреки жестокия начин на извършване на престъплението, оментира психологът Росен Йорданов.

"Пред разследващите е бил доста по-обстоятелствен, докато пред психиатрите е бил с по-защитно, дефазивно поведение. Полицаите са го хванали на местопрестъплението и той е бил по-уплашен, след това възстановил чувството си за контрол, станал е себесъханителен и се е опитал да състави план. Вероятно той не е имал план, подобни деяния не се вършат планирано", каза още психологът пред bTV.

Трилърът в Нови Искър: Психоболен изби с брадва цялото си семейство ВИДЕО (ОБЗОР)Георги трябвало да влезе в болница, майка му събирала пари за лечението му с дарителска кампания

Росен Йорданов посочи, че от фактите се разбира, че родителите са се грижели добре за децата си. Той допълни, че епилепсията може да е повлияла върху поведението и действията на 25-годишният мъж.

"Грешки понякога се получават не само от липса на внимание, а и от усилия за презадоволяване и прекомерно внимание. Такива семейства често живеят уединено, изпитват срам заради заболяване на някое от децата, особено когато е психичен проблем. Общността не готова да интегрира хора с подобен вид проблеми", каза Йорданов.