Градската управа си е дала сметка защо никой от 40 години никой не е тръгнал да ремонтира Коматевско шосе. По думите на кмета Иван Тотев  подобна реконструкция коства много работа, има много неизвестни, а освен е това е изключително неблагодарна.

„Това е най-трудният път, който е ремонтиран в Пловдив. Всеки ден излизаха много проблеми. От друга страна там бяха открити уникални за България неща. Никъде другаде няма запазен акведукт, а освен това намерихме три селища, за които не сме подозирали”, каза кметът Иван Тотев. Той допълни, че само за археология са дадени 200 000 лева.

Нови срокове за края на ремонта няма да бъдат поставяни, защото през последните месеци, въпреки желанието на Община и на кмета, те не са били спазвани.  Единствено до средата на септември задължително трябва да бъде завършена отсечката от Коматево до улица „Остромила”, за да имат коматевци още една алтернатива за сърцевината на града.

Относно намеренията на местните да протестират и затворят Околовръстното шосе, кметът заяви, че това ще даде единствено негативен ефект.

„Това само ще попречи на хиляди други пловдивчани да се предвижват. Освен това може и да се забави ремонтът, тъй като през там минава техниката за реконструкцията. Моля за още малко търпение. Гарантирам, че всички усилия на институциите и фирмата са насочени изцяло върху завършването на шосето”, заяви кметът.

Вижте какво казва още в следващото ВИДЕО