3D филми за морски чудовища, след това разходка край препарирани видове на най-интересните животни в света, посещение на джунгла с екзотични пеперуди и накрая разходка из ботаническа градина. Така трябва да изглежда турът в Природонаучния музей до година-две. На практика в момента всички посетители могат да се насладят на първите три услуги, които предлага музеят.

Днес врати отвори кът „Тропика”, който представлява джунгла с над 200 екзотични пеперуди,  тропически растения, водопад, река и усещане за тази част на света.  Новият купол с пеперуди може да се посети срещу цена от 4 лева за възрастни и 2 лева за деца.С входа ще има и специална беседа от служители на музея.

Тъй като жизненият цикъл на пеперудите е много малък, на всеки две седмици ще бъдат доставени нови екземпляри, обясни директорът д-р Огнян Тодоров.

В същото време плантеариумът в музея вече има система за 3D и първият доставен филм. Той е на „Нешънъл Джиографик” и е за морските чудовища  и океаните.

Последната част от амбициозният план на директора и градската управа е да се направи естествено продължение на Природонаучния музей към Дондуковата градина. В момента проектът за обновяването на градския парк на Пловдив е в НИНКН, като в сряда трябва да има становище от комисията. Ако той бъде одобрен ще бъде изградена ботаническа градина в част от парка край музея. Там ще бъдат позиционирани и две оранжерии с екзотични цветя.

Вижте повече в следващото ВИДЕО