„Спрете плюенето по хора, които правят всичко възможно, за да помогнат на Локомотив”, заяви Ангел Попов – Рефана пред TrafficNews.bg.  Той допълни, че близо 5 месеца не си е говорил с приятелите му  братя Колеви, защото ги призовал  да не се занимават с тази помия наречена български футбол.  Но днес бил на „Лаута”, за да ги защити, тъй като му писнало да бъде плюто по тях.

„Аз и моето семейство сме дали 700 000 лева за развитието на града, културата, здравеопазването и спорта. Това го казвам, защото много хора ще кажат „кой си ти да даваш акъл и квалификации за Локомотив.” Тук съм като гражданин и искам да заявя моята позиция като такъв. Аз нямам възможност да издържам клуба, но винаги съм помагал с каквото мога”, каза Рефана.

Искам да се обърна и към цялата „черно-бяла” общественост. Ние сме много добри да мрънкаме и да плюем, но с какво помогнахме? Някой ще каже „аз си купих билет”, да така е. Но всички, които плюха отбора след загубения финал в Бургас, плюха и братя Колеви, ще плюят и всеки един, който дойде на тяхно място. Е кой ще е този глупак, който ще дойде да налива пари, след като фенове на отбора по този начин подигравателно се отнасят с тези, които се опитват да направят нещо?

Как очакваме някой да подаде ръка на любимия ни отбор, след като феновете ги няма. Стадионът е празен. Не може на мач с Ботев да има 1000 души публика, а на другите срещи по 300 - 400 души. Искам да призова феновете. На финала бяхме 10 000 души от Пловдив. След финала повечето бяха на мнение, че трябва промяна, защото сега не дават своята подкрепа. Нека всеки сам за себе си се замисли, как може да е полезен на Локомотив.Това е ситуацията. Докато не си променим манталитета и мисленото - няма да има Локомотив. Ние какво правим? Вместо да се съберем, като общност и да си помагаме, ние се плюем един друг. Защо? Защото ни е страх да не би някой да обере лаврите от добре свършената работа. Струва ми се, че вместо да подкрепим хората, които имат дупе да се захваната да променят нещо, ние ги плюем, за да не изпъкнат повече от нас.

 Ще дам само един пример от миналата седмица. Бащата на един от служителите на Локомотив, скочи срещу братя Колеви, наричайки ги „адвокатчетата”. Това за мен е недопустимо. Не може някой да е взел сина ти на заплата, а ти да го плюеш типично по български.”, каза още бизнесменът.

Рефана разказа и за конкретната ситуация. Тревните площи на игрищата на школата били целите обрасли, а явно и непръскани срещу насекоми. На една от тренировките, на дете се е забило кърлеж в крака и се наложило да бъде закарано в болница. Когато Ангел Попов попитал защо никой не се е погрижил за обезопасяването на тренировъчните игрища, Петър Чакъров, който е баща на администратора Любомир Чакъров, му скочил с думите „да си го направят адвокатчетата”.

Според Попов е недопустимо да се застрашава здравето на децата, а ако клубът няма пари да плати на някоя частна фирма, за да напръска срещу кърлежи, да се обадят на  Общината, които със сигурност ще откликнат на молбата.

„Докато този манталитет при нас не се промени, няма как отборът да се оправи”, заяви Рефана. Той обеща, че ще продължи да помага финансово единствено на школата, но за всеки изхарчен лев ще иска отчет. Бизнесменът каза още, че ще подпомогне и изграждането на още едно тренировъчно игрище за децата, тъй като имали нужда от него.  

Благодетелят на школата на пловдивския тим  ще предложи и на Управителния съвет в клуба да заработят двама добри администратори, на които той лично ще плаща заплатата. Тъй като работата в клуба буквално била спряла.

Представителят на новото сдружение, което ще поеме юздите в Локомотив д-р Константин Думанов пък изрази съжаление, че никой от пловдивския бизнес не е подал ръка на спорта в града, а идват хора само от другите краища на България.

Рефана пък изразни мнение, че това е съвсем нормално, тъй като никой няма да тръгне да дава пари, за да бъде плют, че помага.