Клането в Нови Искър нямаше да се случи, ако четворният убиец Георги Георгиев в предходните дни беше получил адекватна лекарска и психиатрична помощ. Това коментира пред TrafficNews.bg криминалният психолог Тодор Тодоров, който смята, че подобни проблеми има в още много семейства.

„Българите много ни е страх какво ще кажат хората. Ако имаме близък, който има нужда от психиатрична намеса, първата мисъл е дали няма да ни посочат с пръст и да кажат: „Този е луд, значи всички в семейството му са луди!”. Много се срамуваме от това да не излезе, че сме лошо семейство или лоши родители”, заяви още Тодоров.

Според него психичните проблеми на Георги са били ясно отдавна, но близките му не са взели нужните мерки, надявайки се нещата да се оправят. Мнозина в подобни ситуации пък вместо към специалисти се обръщали към знахарки и баячки.

Вижте повече във ВИДЕОТО:

 

„Драмата е, че в нашето общество битуват все още някои остарели битуванияа как да помогнем на някой наш близък, на когото явно състоянието му се влошава”, убеден е Тодоров.

Георги от Нови Искър: Организация за психотропни вещества избива деца! ВИДЕО26-годишният Георги говори несвързано, докато му гледат мярката за неотклонение