26-годишният Георги Георгиев, който извърши четворно убийство в Нови Искър, ще бъде изпратен в МВР болница, където ще бъдат направени експертизи за неговото здравословно и психическо състояние.

Това реши днес Софийският градски съд, който гледаше мярката за неотклонение на младежа. Георги, който уби  родителите си, брат си и баба си с брадва, направи няколко несвързани изказвания в залата. Той три пъти повтори, че съществува организация по психотропни вещества. 

"Имаше две деца, които частично познавах, едното се самоуби, а другото се разряза от тормоза на онези. Понеже се пази в тайна умишлено в България много деца си посягат в България. Имаше една жена тя се запали и горя", заяви Георги, който се появи с маска заради заболяването си от туберкулоза.

Прокуратурата поиска той да бъде изпратен за 30 дни в болницата към ловешкия затвор. Защитата обаче настояваше заради влошеното му здравословно състояние да бъде настанен в МВР болница, където условията са по-добри. 

Убиецът от Нови Искър – освидетелстван от ТЕЛК! Помощта му: 87 лева ВИДЕОСега МВР прави експертиза дали може да отговаря за действията си

Съдебният психиатър проф. д-р Петър Маринов заяви, че младежът страда и от тежка форма на епилепсия, освен това туберкулозата му е в много напреднал стадии и всеки момент може да доведе до фатален край. . "Необходимо е да бъдат извършени прегледи чисто здравословно и това не може да се случи в Ловеч. Има нужда и от психиатрична помощ", обясни той. 

По думите на адвоката му Стоян Стоянов Георги от много време не е посещавал лечебно заведение. Спомнял си, че преди месеци бил ходил в някаква болница, но не знае коя. Затова защитникът също настоя момчето да бъде изследвано или в МВР болница, или в Пловдив. 

Защитникът също така обясни, че тепърва прокуратурата трябва да събира доказателства дали някой друг човек е влизал в къщата на семейството, дали момчето не е станало жертва на имотната мафия, например. 

От определението на съда стана ясно, че близките на Георги са удряни с брадвичка много пъти. Баба му Славка например има наранявания освен по главата, още по шията, а брат му Александър - по торса, ръката и шията.

Самият Георги не давал обяснение за случката и към този момент не се признава за виновен.

 

Психолог: Епилепсията може да е повлияла върху Георги, убил семейството сиРосен Йорданов посочи, че спорд него родителите са се грижили добре за децата си

Съдът му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража". Присъдата вероятно ще бъде от 15 до 20 години, но има възможност и за доживотен затвор. Има и обосновано предположение, че той е извършил престъплението и тъй като има риск да се укрие или да извърши друго престъпление, остава в ареста.