Четворният убиец от Нови Искър е воден на психиатър, но няма данни да има заболяване, обявиха Георги Хаджиев - шеф на СДВР и ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

25-годишният Георги Ранов е ходил на психиатрични прегледи в рамките на три години, от 2015 до 2018 година, но така и не е бил освидетелстван.

Към момента няма данни някой друг от семейството на килъра да е имал психични проблеми.

Разследващите разясниха и как е разкрито убийството.

Сутринта колеги на убития баща на Георги - Иван, който работел във Военна полиция, отишли до дома им в Нови Искър, защото мъжът два дни не отишъл на работа.

На входа на къщата ги посрещнал убиеца, който съобщил, че родителите му са на погребение в Пловдив. Полицаите обаче позвънили на телефона му и чули звън от вътрешността на къщата. Усъмнили се и подали сигнал в полицията.

Дошлите на място униформени разкрили ужасяваща картина – бащата Иван, майката Ирена, бабата Славка и брат му Александър – зверски убити с брадва, увити в одеяла и сложени под матраци в къщата.

Разследващите установили, че убиецът им направил всичко възможно, за да заличи кървавите следи, но не успял.

Днес съседите им от Нови Искър разказаха, че майката на Георги е възнамерявала да прати сина си в психиатрия, заради непрестанните скандали с по-малкия му брат.

"Не мога повече, ще пратя Гошко в лудница", вайкала се Ирена пред комшиите и признала, че Георги постоянно се биел с малкия си брат Сашко за лаптопа.

Убиецът трябвало да влезе в болница до дни, но вместо това остави след себе си четири трупа.

25-годишният убиец от Нови Искър – с психични проблеми!? ВИДЕО И СНИМКИМладият мъж е получавал и инвалидна пенсия