Помните Петьо от Търговската, нали? 17-годишното момче от Пловдив, което от раждането си е с диагноза „Детска церебрална парализа”. Миналата година десетки пловдивчани и добри хора от други градове помогнаха на младия пловдивчанин да събере средства за ортопедична операция във Виена. Операцията премина успешно, а скоро след нея Петър проведе и един курс специализирана рехабилитация в център Адели, Словакия.

Тази година на Петьо му предстои сваляне на имплантите, използвани при операцията, за което са необходими 7500 евро, и още един курс рехабилитация в център Адели на стойност 7000 евро. Общо сумата, необходима за цялостното приключване на лечението на Петър Мавродиев, е 14 500 евро. Към януари 2018 година в дарителската сметка на момчето има 150 евро. Необходими са още 14 350 евро.

"В момента Петьо е добре и прави ежедневна рехабилитация. На 11.01.2018 г. бяхме на контрола във Виена, където д-р Кребс, след като извърши прегледа и разгледа снимките, които направиха на Петър на крака, каза, че е доволен от видяното и че работим правилно за подобряването на състоянието му. От снимките се вижда, че всичко се развива добре и наесен трябва и може да свали инплантите. И поради това се нуждаем пак от подкрепата на всички...", сподели неговият баща Емил Мавродиев за TrafficNews.bg.

Междувременно в Адели, Словакия, където ученикът от Търговската гимназия в Пловдив беше на рехабилитация, посрещна и своя 18-и рожден ден. Посрещна го с надежда, широка усмивка и... прекрасна торта, поднесена от екипа на Адели. Да помогнем на Петьо усмивката му да не слиза от лицето!

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS DMS PETAR
Изпратете дарителски SMS с текст на латиница 
DMS PETAR на номер 17 777 
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)