Булевард „Руски” няма да се затваря днес, a най-рано това ще се случи утре или до няколко дни, заяви зам.-кметът по транспорт Златин Велев пред репортер на TrafficNews.bg. Причината е, че от фирмата изпълнител, Община Пловдив и КАТ съгласуват организацията на движението, която ще се въведе след затваряне на невралгичната отсечка.  

Първоначално ще се работи само в участъка от хотел „Лайпциг” до Централна гара”, а след това строителите ще се преместят на север до кръстовището с „Гладстон”.  През това време основният трафик ще се поеме от улица „Любен Каравелов” към „Васил Априлов”. Златин Велев обясни, че е възможно да се направят и корекции в част от улиците в района и да се промени еднопосочното движение.

От австрийската фирма Щрабаг освен по пътната отсечка,ще работят и по нова канализация, която ще обслужва мол Марково тепе и близките институции.  

Стана ясно още,че паяци ще засилят присъствието си по „Любен Каравелов” и „Васил Априлов”, за да не пречат паркиралите коли  на движението след затварянето на „Руски”. От днес в сила влиза и новата цена за репатрирането на автомобили, която скочи от 40 на 60 лева.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg