Пълен хаос и постоянно нарушаване на правилата за движение по пътищата е от вчера на улица „Драган Цанков” между „Авксентий Велешки” и булевард „Руски”, сигнализираха читатели на TrafficNews.bg.

Хората от района, а други пловдивчани, които ежедневно минават през тези отсечки останаха неприятно изненадани, че е променено движението по улицата. Досега мнозина минаваха през „Авксентий Велешки” и излизаха на кръстовището на „Руски” с „Любен Каравелов”.

Това обаче вече е забранено! От вчера от Общината са поставили знак на „Драган Цанаков” , който указа задължителен завой наляво по улица „Моцарт”. На самото кръстовище с „Руски” пък е поставен знак „забранено влизането”. Само преди няколко дни там поставиха умен светофар, но откъм „Дрган Цанков” липсва сигнализация.

Любопитното е, че ако някой влезе в този капан, той трябва да се върне на „Авскентий Велешки”, тъй като може да излезе само по „Филип Македонски”, където завоя е задължително наляво и не може да се влезе по улица „Тракия”.  Така единствените изходи  към булевард „Руски” са през „Гладстон” и „Велико Търново”. Но какофонията ще бъде гарантирана.

TrafficNews.bg