С бързи темпове започна строителството на най-новия жилищен комплекс в район „Западен”, който е без аналог под тепетата заради иновативните решения в проекта.  След първата копка на новата сграда на PIMK Build за отрицателно време, строителите вече започнаха да наливат и основата на новото здание.

Това, което се откроява в проекта е, че комплексът ще съчетае нови и модерни жилища с удобството на самостоятелен двор и то в най-зеления район на Пловдив.  Към това трябва да се добави и уникалната гледка към Родопите, която се откроява от дворните места, които са разположени на първите етажи в секциите. Общият брой на апартаментите с двор са седем.

Комплексът ще бъде от затворен тип, като ще има 5 жилищни секции с по 6 етажа, а общият брой на апартаментите е 92.  Секция „А” ще бъде с по два апартамента на етаж, а останалите секции ще са с четири жилища на едно ниво. Голяма част от апартаментите са с южно изложения и прекрасна гледка към Родопите. Всяка секция е оборудвана с модерен и надежден асансьор на „Лифтком”, а в сутеренните нива има обособени гаражи и паркоместа за всички жилища.   Друго голямо предимство на комплекса е, че ще има собствена детска градина с голям двор за игра.

Инвеститорите от PIMK Build обясниха, че комплексът е изграден от изключително качествени материали, като се използва и най-модерния бетоновъзел със специална формула на бетона, който е част от групата на ПИМК.  Очаква се в средата на август строителите да достигнат до Кота 0, а след това ще важат нови цени за апартаментите. От компанията са уверени, че около 80 % от жилищата ще бъдат продадени преди Акт 14. .

Цените на новия проект на PIMK Build, в най-зеления район,  са много атрактивни - до Кота 0 жилищната са по  500 евро на кв.м. След нея цената става на 600 евро на кв.м. 

Схемата за плащане е на пет равни части  - 20 % от общата сума при сключването на договора, 20 % на Кота 0, 20 % на Кота 8,4 метра (след затваряне на 3-ия етаж), 20 % на Акт 14 и 20 % на Акт 16.

Точното местоположение на новия комплекс е бул. „Пещерско шосе” с улица „Елин Пелин”, което е на изключително добро комуникативно място.