Добър вечер, Пловдив! Едва съм излязъл на сцената, а вече тръпки ме побиват! Не сме имали такава публика и такова посрещане на тазгодишното ни турне. Момчета, трябва по-често да свирим тук. С тези думи вокалистът и фронтмен на шведските пауър метъли Sabaton Йоаким Бруден положи началото на невероятно огнено шоу със страхотни пироефекти и хвърчащи огньове на главната сцена на рок фестивала Hills of Rock край Гребната база. Гръмовният спектакъл на номинираната за Грами банда сложи венец на първата вечер от събитието, в което видяхме още Fish и Crematory.

Точно в 22.30 часа прозвуча кавърът на Sabaton на хита на Status Quo "You Are in the Army Now", който редовно звучеше по войнишките изпращания преди години. След това петимата от бандата изскочиха на сцената както си му е реда - всички облечени във военни камуфлажни панталони. На огромната сцена извадиха и танк, който стреляше на поразия. И се започна една...своеобразна Трета световна война. Военната тематика и двете световни войни са основното вдъхновение на Sabaton, а около 15 000 фенове останаха без дъх от грандиозното шоу. Сред публиката се вееха български и сръбски знамена, феновете не спряха да скандират името на любимците си.

Когато за пръв път дойдохме в България през 2009 година си казахме, че не сме имали толкова луди фенове, сега за пореден път се убеждаваме в това. Догодина ще честваме 10 години откакто сме заедно, каза още Йоаким Бруден, който видимо се кефеше и черпеше от енергията, бликаща от екзалтираната публика. Бандата не остана длъжна - час и половина здрав хеви метъл от цялата дискография, включително от емблематничния албум Primo Victoria, като през цялото това време Йоаким използваше всеки удобен случай да се шегува с феновете и с останалите от бандата. Имам една лоша и една добра новина, каза той към края. Лошата е, че времето ни изтича, добрата е, че идват Judas Priest и Iron Maiden, завърши фронтменът на Sabaton преди дългото сбогуване с публиката. А нас ни очакват не по-малки емоции с британските рок динозаври в събота и неделя.