Кръгово  движение ще бъде изградено на пътя Пловдив – Асеновград за изхода към Околовръстното, заяви техническият ръководител на реконструкцията.  Кръстовището не е включено в проекта, като за него ще тече допълнително проектиране и финансиране. Освен него към проекта ще бъдат добавени още едно разклонение към летище Пловдив, както и две локални платна към предприятията, които са до пътя.

Така Пловдив – Асеновград ще стане 6 лентов път. Премиерът Бойко Борисов днес инспектира ремонта на пътя убиец. Той заяви, че това е най-натовареният път след Орлов мост в цялата страна. Борисов се ядоса, че заради вечните обжалвания на „фирмите жалителки” този ремонт се е забавил повече от две години, като през този период са си отишли хора в катастрофи.

„Този път трябваше да е готов вече! Но такъв е закона, трябва да се направи един дебат за Закона за обществените поръчки и да се видят какви промени трябва да бъдат направени. Вижте, край Кресна продължават да гинат хора, за там пари има, но заради обжалвания ремонтът не е започнал  ”, каза премиерът.

Очаквайте подробности!