Младият пловдивчанин Петър Мавродиев, за чиято кауза в продължение на повече от два месеца десетки българи с големи сърца протегнаха ръка, вече е в Австрия. Днес Петьо постъпи в Ортопедичната болница “Шпайзинг” във Виена, където предварително му беше направен специален анализ на походката. След много трудности му бяха отпуснати средства за операция на левия крак, която да му позволи да ходи нормално. А благодарение на всички, които участваха в благотворителната кампания за момчето, бяха осигурени и достатъчно средства, за да замине той за Австрия.

В момента се извършват прегледи и изследвания на Петьо, каза за TrafficNews.bg неговият баща Емил Мавродиев. Момчето се чувства добре, обслужването и обстановката в клиниката са прекрасни. Утре е дългоочакваната операция, която може да промени живота на ученика от Търговската гимназия.

Пожелаваме успех на Петьо! Всичките му съученици, приятели, близки и непознати, които помогнаха тази операция да стане факт, стискат палци на 17-годишния пловдивчанин и са мислено с него!

Припомняме,  ученикът от Търговската гимназия от дете страда от церебрална парализа. Тя най-сериозно е засегнала единия му крак. Най-накрая, с помощта на благодетели, семейството му успя да събере достатъчно средства, за да замине за Австрия. Там Петьо ще бъде подложен на операция на крака, която ще му позволи да ходи нормално и да се справя с предизвикателствата на ежедневието сам и без чужда помощ.

Вижте снимки, показващи обстановката в болница “Шпайзинг” във Виена: