Майка и син от Пловдив бяха открити мъртви в апартамент в Кършияка. Телата на починалите  били престояли повече от два дни, научи TrafficNews.bg.

В събота следобед жител на входа на булевард „България”, усетил нетърпима миризма. Тя се носела из целия блок, като най-силна била на третия етаж. Там живеели майка и син. Хората започнали да чукат и звънят на пловдивчаните, но никой не отварял.

Тогава домоуправителят повикал полиция. Униформените разбили вратата и открили телата на пловдивчаните. До късно вечерта разследващи са били на мястото.

Пред наш репортер съседите на покойниците разказаха, че Геневи имали здравословни проблеми. Майката е била от години с болно сърце. Синът и също имал сърдечносъдово заболяване. Бил с наднормено тегло и едва ходел. Мъжът бил около 50 години, шофьор на маршрутка.

Последно е бил видян в четвъртък, когато паркирал превозното средство пред тях. От паркинга обаче едва стигнал до блока. Три пъти е спирал и едва дишал, разказа съсед.

Според хората в блока именно той пръв е починал.

„Чухме тропане на парното. След като научихме за трагедията тогава разбрахме, че явно на жената и е било лошо и е търсила помощ”, коментира жителка в блока.

Семейство Геневи били и вехтошари. Събирали вестници и кашони, както всякакви стари предмети. Не били особено комуникативни. 75-годишната жена била трудно подвижна.

Жилището на починалите майка и син – Генови е запечатан.