Административният хаос с новите наредби регулиращи паркирането и транспорта в Пловдив продължават с пълна сила. След като днес по-рано областният управител Здравко Димитров спря Наредбата, която въвежда възможността за паркиране на определено място пред блока срещу 15 лв., от Общината признаха, макар и негласно, че са объркали още една наредба, за която единствено TrafficNews.bg писа. Поради тази причина и до днес тази зона не е вкарана в обхвата на платеното паркиране.

В сайта на Общината вече е сложена новата наредба, която е изготвена в съответствие с нормативната уредба.

Припомняме, че на последната сесия на Общинския съвет бащиците на града приеха нови 113 паркоместа по „Княгиня Мария Луиза” да влязат в обхвата на платеното паркиране.  Оказва се обаче, че техният акт е незаконен.

В предложението, което бе входирано от Розалин Петков, като и.д. кмет на Пловдив, тотално са объркани наредбите и приложенията, в които трябва да се приемат новите правила.

В решението на предложението за увеличаване на обхвата на Синя зона е записано, че в Приложение №3  чл. 44 на Наредба 2 се добавя нова точка, която вкарва в обхвана на платеното паркиране бул. „Княгиня Мария Луиза”.

Оказва се обаче, че подобен член 44 в Приложение 3 няма. Причината е, че през миналия мандат общинските съветници приеха ново решение, с което отменят Глава IV и Глава  V от Наредба 2, с което на практика премахнаха списъка с улици в обхвата на Синя зона.

В друго свое решение местния парламент прати обхвата на платеното паркиране в Генералния план за движение на Пловдив. Така на последната сесия общинарите вкараха  „Княгиня Мария Луиза” на несъществуващо място. В проекторешението на Наредбата от градската администрация са си взели бележка и всичко това е описано коректно.

Странно бе и как старото предложение бе изготвено от общинската администрация, минало е през юристите, оттам в постоянните комисии по транспорт и право, съветниците са го одобрили, а след това и гласували на сесия. По веригата това прави близо 80 общински служители и съветници, които всеки месец получават заплати за работата си.

Още новини четете ТУК

TNS.bg