Не излизайте и не шофирайте по улиците в Пловдив от 11 до 15 часа! Това предупредиха от ОП "Чистота" пловдивчани, а причината е порой, който се очаква да се изсипе под тепетата за този интервал от време.

Пороят в града вече наводни много от улиците в града. Шофирането в Пловдив още от сутринта е пълен хаос - две дървета паднаха върху автомобили, три катастрофи станаха под тепетата, а много от светофарите на главни кръстовища спряха да работят.

Всичко това предизвика много негативни критики от страна на пловдивчани към "Чистота" и запушените шахти в града, те от своя страна се оправдаха, че въпреки всичките им усилия, не могат да се справят с големия порой.

Ето и какво съобщение изпратиха от почистващата фирма:

По възможност гражданите да избегнат излизането и шофирането по улиците между 11:00 и 15:00 ч., тъй като според метеорологичните прогнози се очаква тогава в Пловдив да се излеят огромни количества дъжд, предупреди директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Голямо дърво премаза две таксита в Кършияка ВИДЕО и СНИМКИДвижението по улица „Васил Левски” е блокирано

Спешни мерки срещу пороите бяха набелязани на свикания рано сутринта оперативен щаб в общинското предприятие. Основната задача на целия наличен състав съвместно с КМД  е своевременното почистване на  дъждоприемните шахти. Въпреки превантивната им обработка през последните дни, непрестанните дъждове свличат в тях земни наноси и кал. Затова непрестанно се следи за състоянието им. Ангажирана е цялата специализирана техника за отпушване, а работничките ръчен труд отстраняват листа и други отпадъци от решетките.

Пълен хаос! Светофарите в Пловдив изключиха, шофьори играят на руска рулетка СНИМКИНяма регулировчици, скоро се очаква пътищата да станат писти за блъскащи се колички

Всички общински институции координират усилията си за справяне със ситуацията, като с особено внимание се следят невралгичните места. Директорът на „Чистота“ призова гражданите да не паркират колите си върху дъждоприемни шахти, за да не затрудняват почистването им. При необходимост ОП „Паркиране и репатриране“ ще премества автомобилите с „паяци“. Сигнали могат да се подават на дежурния телефон на предприятието 032 675 817, а при по-сериозни случаи – на 112.

Кръстовищe в Кючука отново стана езеро, няколко улици в града са наводнени СНИМКИШофирайте внимателно в тези участъци