Местни хора от близката борса край Цалапица се притекли на помощ на пострадалите от тежката катастрофа  тази сутрин. Сблъсъкът е станал около 6.30 часа тази сутрин. Докато чакали линейката хората са започнали да вадят ранените от пътническия бус. Линейката дошла много бързо, както и пожарни и полиция, разказа очевидец пред TrafficNews.bg.

Колата, която по думи на очевидците е предизвиквала катастрофата, е с бургаска регистрация, шофирана от 26-годишен мъж. Шофьорът бил видимо неадекватен и дори бил агресивен към служителите на реда.  

Припомняме, че мъж на 53 години е загиналият при тежката катастрофа при тежкия сблъсък на входа на село Цалапица по пътя за Стамболийски.Още четирима са в болница, съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги”.

БМВ управлявано от млад мъж се е ударило в микробус, превозващ работници. Всички пострадали са от пътническия бус. Най-тежко пострадалият от тях е със счупен крак и таз и му предстоят операции. В хирургичното отделение е друг негов колега с гръдно-коремна травма. Не е ясно още състоянието на другите двама водачи.

Сигналът за сблъсъка  на входа на Цалапица от към Стамболийски е бил получен тази сутрин около 6.30 часа на телефон 112. По първоначални данни лек автомобил “БМВ” с бургаска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в микробус “Форд Транзит”.

Кръвна проба за алкохол е взета от 26-годишния водач на “БМВ”-то и 46-годишния шофьор на “Форд”-а. Местопроизшествието е запазено и посетено от служители на РУ – Стамболийски. До приключване на огледа движението в района е затруднено и се регулира от полицейските служители. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата около тежката катастрофа.

Жертвите от катастрофата край Цалапица станаха две! ВИДЕО

Още за по темата ТУК

TrafficNews.bg