Втора жертва има след жестоката катастрофа край Цалапица, предаде репортер на TrafficNews.bg. От УМБАЛ "Свети Георги" потвърдиха, че на път за болницата е починал още един от тежко ранените при мелето. Припомняме, че по-рано беше съобщено, че мъж на 53 години е загинал намясто при тежката катастрофа на входа на село Цалапица по пътя за Стамболийски. Още четирима бяха ранени тежко.

Местни хора от близката борса край Цалапица се притекли на помощ на пострадалите от тежката катастрофа  тази сутрин. Сблъсъкът е станал около 6.30 часа тази сутрин. Докато чакали линейката хората са започнали да вадят ранените от пътническия бус. Линейката дошла много бързо, както и пожарни и полиция, разказа очевидец пред TrafficNews.bg.

Колата, която по думи на очевидците е предизвиквала катастрофата, е с бургаска регистрация, шофирана от 26-годишен мъж. Шофьорът бил видимо неадекватен и дори бил агресивен към служителите на реда.  

БМВ управлявано от млад мъж се е ударило в микробус, превозващ работници. Всички пострадали са от пътническия бус. Най-тежко пострадалият от тях е със счупен крак и таз и му предстоят операции. В хирургичното отделение е друг негов колега с гръдно-коремна травма. Не е ясно още състоянието на другите двама водачи.

Сигналът за сблъсъка  на входа на Цалапица от към Стамболийски е бил получен тази сутрин около 6.30 часа на телефон 112. По първоначални данни лек автомобил “БМВ” с бургаска регистрация навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в микробус “Форд Транзит”.

Кръвна проба за алкохол е взета от 26-годишния водач на “БМВ”-то и 46-годишния шофьор на “Форд”-а. Местопроизшествието е запазено и посетено от служители на РУ – Стамболийски. До приключване на огледа движението в района е затруднено и се регулира от полицейските служители. Продължава работата по изясняване на причините и обстоятелствата около тежката катастрофа.

Още за по темата ТУК

 TrafficNews.bg