Лято е, време е за купони и море! И въпреки, че родното Черноморие не е толкова далече, не на всеки му остава време или достатъчно пари, за да си позволи уикенд на морето. Градът на седемте тепета, обаче е известен с високите си температури и жарко слънце през летния сезон и всеки повдивчанин търси добра алтернатива, където да може да релаксира и да охлади страстите. Добрата новина е, че има много екзотични кътчета около Пловдив, които предлагат всичко необходимо, за да се почувствате така, сякаш сте на море и да се насладите на красиви гледки, зелена и прохлада, така, сякаш сте в планината.

 След дългите валежи лятото най-после е на линия и по-голямата част от басейните в областта ще открият официално сезона

Крайградските оазиси са доста и всеки пловдивчанин има възможността да посъбере тен за лятната си отпуска и да си подари неповторимо изживяване и релакс, където всяка капчица вода ще се превърне в щастие.

И тъй като имаме два почивни дни всяка седмица, а водните забавления в Пловдив са ни малко, от TrafficNews.bg решихме да направим кратък обзор на басейните в близките околности на града.

Парк и СПА хотел Марково

Първият хотел, който бързо набра популярност след като бе реновиран и вече се радва на куп посетители, е новото диамантено бижу сред хотелите край Пловдив -  Парк и СПА Марково. 

Предимството е, че е само на  5-10 минути от града, а събира всичко необходимо на едно място -  плаж, кристална вода, романтика, забавление, ледени коктейли и прясна храна .

Големите размери на външния басейн впечатляват всички посетители и са напълно подходящи, за да поплувате на спокойствие и да изхабите доста калории.

Всички плажуващи ще могат комфортно да се настанят на удобни шезлонги или спално легло, покрито с бели воали.

В непосредствена близост до басейна са разположени и комфортни масички, които приканват гостите да се отпуснат и да похапнат нещо вкусно от менюто.

Може да започне утрото си с ароматна чаша кафе, капучино или ледено фрапе. За тонус и енергия лоби барът предлага и прясно изстискани плодови сокове, както и различни по вид домашни лимонади. За тези от вас, които предпочитат алкохолните напитки, в менюто може да намерите цяла палитра от цветни коктейли, ледена бира и селектирани вина.

Входът е 10,00 лева от понеделник до петък и 15,00 лева през уикенда. Ако искате да се поглезите в собствена шатра, това ще ви струва допълнителни 15 лева.

За любителите на спорта работят два открити корта с изкуствена трева. Наемът е 10 лв на час, което не е по-скъпо от повечето кортове в самия Пловдив. Най-новото попълнение е и мини голф игрище. Всички посетители могат да се възползват от тази услуга и да се позабавляват срещу 5 лева на час, като в цената са включени стикове и голф топки.

Colibri Pool Plovdiv

От тази година, в непосредствена близост до Пловдив, отвори врати и бар-басейн Колибри Бар-басейн „Колибри”. Новооткритият басейн и летен клуб се намира на околовръстния път на града, като се излезе от кв. Коматево, на 2 км посока София. Пространството е просторно и има около 140 места, голям 22 – метров басейн и просторно джакузи. Може да избирате между удобен шезлонг или голямо плажно легло. Входът през делничните дни е 15 лева, а през уикенда 20.

Басейнът работи до 18 часа, но след това всеки може да посети летния бар, който предлага мощна звукова система и озвучително шоу. Различни вечери с гост-диджей ще допълват парти атмосферата. Вход след полунощ – 10 лева.

Чифлика

Само на няколко километра от Пловдив, комплекс „Чифлика” е идеално бягство от шумния град. Басейнът се намира в близост до Горни Воден, а входът е 8 лева през седмицата и 10 лева в събота и неделя. Местата около басейна са ограничени и след като се запълнят шезлонгите не допускат повече посетители.

В случай, че сте тръгнали на там е  препоръчително да си направите предварителна резервация. Това e тиxo и cпoĸoйнo мяcтo зa peлaĸc, зa цeнитeлитe нa лyĸca и ĸpacoтaтa, изĸлючитeлнo пoдxoдящо зa oтмopa и зaбaвлeниe.

Тракиец

Комплекс „Тракиец” е разположен в сърцето на Тракия  в непосредствена близост до живописното село Житница, област Пловдив, на 30км от град Пловдив. Комплексът предлага конна база, релакс център, прекрасен ресторант и винарна, открит басейн и лятна градина.

Външният басейн е с размери 8.00/20.00м, с детски басейн и зона с джакузи. От три от страните басейнът прелива в езеро. Входът през делничните дни е 12 лева, а през почивните 15 лева. Ако желаете пък шатра „Романтика за двама” ще трябва да заплатите 50 лева.

Алхимикът

Резиденция Алхимик , се намира в най-новата част Белащица  и е на около 15 минути път с кола от Пловдив.

Разполага с перфектен открит плувен басейн – модерен, просторен и атрактивен. През лятото е отлично място за релакс. Разположен е сред палми, до градината на ресторанта и близо до джакузито. Ако сте решили да го посетите, най-добре ще е да го направите с предварителна резервация. Входът през седмицата с включени шезлонг и чадър е 12 лева, а през уикенда 15 лева.

Рачич

Басейнът на х-л „Рачич” също е на около 5 минути с кола, посока Войводиново. През седмицата хора също няма, но в почивните дни няма къде да се разминеш. 

И разбира се тъй като клиентите се увеличават няма как и цените да не се вдигнат. През почивните дни ще се наложи да си платите и за шезлонг ако искате да ви е удобно.

Комплекс „Чилингира”

Наргилета , коктейли и приятна музика , уникална гледка - комплекс "Чилингира" се намира на 50 километра от Пловдив в посока Девин и разкрива  уникална гледка към язовир „ Въча”. 

Ако искате да се насладите на красотата на Родопите и междувременно да хванете тен там е вашето място. 

Комплекс „Старосел”

Комплексът за винен и спа туризъм "Старосел" е разположен под южните склонове на Същинска Средна гора и се намира на по-малко от 1 час път от Пловдив.

Сред естествен планински декор примамливо синеят  минералните басейни на комплекса, обещаващ пълна релаксация и пълноценно възстановяване.

Беркут

В началото на Родопския рид „Чернатица” и само на 8 км южно от град Пловдив се намира и  басеин “Беркут”. Хотелът се намира в село Брестник, а изгледа към Пловдив, който се разкрива е уникален.

Комплекс “9-и километър“

Акватеката е атрактивно разположена сред естествената гориста местност на  крайградския оазис – Комплекс “9-и километър“ и е уникално съчетание на зеленина и плаж, само на 9 км от Пловдив.

С двата си басейна и с детска площадка, е привлекателно място за големи,  за подрастващи, а също така и за семейства. Откриването на басейна ще бъде само след няколко дни – на 15 юни.

Равнища

Едно от най-нестандартните места, което може да изберете за своя почивен ден е „Фабрика за храна и танци” в Равнища. Ще ви трябва около час за да стигнете до там, но пък престоя си заслужава.

Финландска сауна, салтариум и джакузи са само част от глезотиите, които се предлагат в местността.

Sunset Beach

Sunset Beach, който се намира само на 10 километра от Пловдив (посока Асеновград). Всички посетители ще имат възможността да се насладят на уникална гледка от Родопите, а летните партита, които организира плажът са модерни и със свеж клубен саунд.

Хотел Оги

Скътан в полите на Родопите, с прекрасна панорама към плодородната Тракийска низина, обгърнат от уюта на красива природа, семеен хотел ОГИ е разположен в кв. Горни Воден, гр. Асеновград, на 18 км от Пловдив. Хотелът предлага ресторант с камина, които ще Ви впечатли с традиционна българска кухня, както и градина с открит басейн с водопад.

Хотел Тракийски стан

Ресторантът на к-кс "Тракийски стан " се намира на 2 км. от Асеновград посока Кърджали, разполага с 90 места и градина с 300 места.

Сред красивата природа в подножието на Родопите, там ще може да отпуснeте около басейна с размери 10/20 м., 100 шезлонга, детски басейн и детски кът с тревни площи за вашите деца.

Луда Яна

Все по-популярен става басейна „Луда Яна”, който се намира на „Пазарджишко шосе” до разклона за Мало Конаре. Дори дългото разстояние не спира пловдивчани и да го посещават.

Входът е 6 лева и в цената са включени шезлонгите и чадърите.  Предимството на „Луда Яна” е  големината на басейна, който е с дължина 400 метра.

Минерален Комплекс "Топлата вода"

Минерален комплекс Топлата вода се намира западно от Пазарджик, на 60 км от Пловдив, в покрайнините на Родопите, в град Белово.

Има 3 басейна като единият е с олимпийски размери, вторият е с водна пързалка, а най-малък е детският басейн. Предлагат се чадъри и шезлонги. Има обособен паркинг, както и възможност за хранене.

Комплекс „Варвара”

На 15 км от Пазарджик и на 45 км от Пловдив в посока Велинград, в най-екзотичната част между Средна гора и Родопите, непосредствено до река Елидере, ще откриете уюта и спокойствието на комплекс „Варвара“.

На разположение на гостите са 8 топли минерални басейни. Ресторантът предлага разнообразно меню с вкусни български специалитети приготвени по стари родопски рецепти и богат избор на отбрани вина.

Aqua Варвара

СПА хотел „Аква Варвара“ е елегантен бутиков хотел с открит и закрит басейн с минерална вода. Разположен е в района на Варварски минерални бани, в близост до Велинград и Пазарджик.

СПА комплекс „Ливадите”

НА 12 км. южно от гр.Пазарджик , сред китните северни склонове на Родопите , в местността "Добра вода", е разположен СПА комплекс „Ливадите”.

Ако решите да го посетите, на ваше разположение са 2 открити басейна - отделен детски и такъв за възрастни. В големия басейн има изграден модерен воден бар, където може да се разхладите с любимия си коктейл.Тук ще забравите за ежедневието и ще се потопите в свят на пълна хармония.

Комплекс „Фантазия”

Ако копнеете за тишина и спокойствие, кристално чист въздух и омагьосваща природа - Комплекс Фантазия е точно за вас.

Разположен е на 12км южно от град Пазарджик, сред китните северни склонове на Родопите, в село Дебращица. На разположение на всички посетители са голям басейн и ресторант, който предлага куп вкусотии и ледени напитки.

Еко комплекс „Флора”

Комплекс Флора се намира в село Паталеница, на 46 км от Пловдив.. Хотелският комплекс има сезонен открит плувен басейн, изглед към планината и бар. Осигурен е безплатен частен паркинг на място.

Хотелите в Хисаря

И когато говорим за вода няма как да пропуснем минералните води в Хисаря. Има три места, които определено си заслужава да включим в нашата класация – хотел “Хисар”, хотел “Аугуста” и комплекс „Di aqua”.  Дори да няма слънце няма проблем – водата е достатъчно топла, че да се отпуснете за по-дълго време в топлите басейни.