Ремонтът на източната отсечка на Асеновградско шосе, непосредствено преди табелата на Пловдив, ще бъде завършен в рамките на 30 дни, обеща кметът Иван Тотев. Тази част е в пределите на община „Родопи”, но Пловдив получи за стопанисване терена. Така с 1,2 милиона лева ще бъде ремонтирано платното, което е около 500 метра. В тази сума е и ремонтът на „Княгиня Мария Луиза”.

След приключването и на тази отсечка на Асеновградско шосе, се очаква да стартира и  проектът за разширяване на пътя Пловдив – Асеновград, за който текат процедурите през Агенция Пътна инфраструктура. Отсечката  е  дължина 10.3 километра и е сред най-натоварените в региона. Пътят Пловдив - Асеновград е един от участъците с най- висока концентрация на пътно- транспортни случаи, голяма част от тях са с фатален край. 

Общият размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ за одобрения проект възлиза на 24.8 млн. лв. Проектът предвижда изграждане на второ платно за движение и рехабилитацията на съществуващото дясно платно на отсечката.

TrafficNews.bg