Две агресивни кучета стреснаха и нападнаха момиче на 17-години късно вечерта в жилищния квартал Христо Смирненски. Майката на изплашеното момиче, която е читател на Trafficnews.bg, ни съобщи, че случката се разиграла около парка с фитнес уреди в близост до Мол Пловдив.

„Площадката се посещава от деца и спортуващи хора! Защо се допуска това? Трябва ли мястото, където пловдивчани ходят, за да се разтоварят, да е опасно и стряскащо?” – възмутено коментира нашата читателка.

Жената  разказва още, че животните били доста агресивни и лаели, което не се случва за първи път, тъй като тя живее в един от жилищните блокове, разположени около конкретното място.

17-годишната пловдивчанка решила да отиде до близкия денонощен магазин, но докато вървяла, се натъкнала на две агресивни и големи кучета, които тръгнали след нея.

Заради късния час момичето се стреснало и забързало крачката, но кучетата също не се отказали. Започнали да се спускат и да я хапят по единия крак, а жертвата забелязала в далечината възрастен мъж и тръгнала да бяга с надежда той да и помогне. Добрият човек веднага влязал в положение и прегърнал изплашената тийнейджърка, след което погнал кучетата с пръчка, която имал подръка.

Животните обаче се изнервили още повече и продължили да обикалят настървено около хората.

„Добре, че се появила наша съседка, която всяка вечер разхожда домашния си любимец на въпросното място и бездомните кучета тръгнали заедно с нея, тъй като явно я познават” – разказа нашата читателка.

„Благодарна съм, че не се е случило нещо по-лошо и че дъщеря ми е имала късмет да срещне случайни минувачи. Въпреки това тя е силно уплашена! Утре ще поиска да отиде на кино, а все още е непълнолетна и няма книжка. Как би следвало да стигне до вкъщи, като отново може да бъде обект на нападение?” – допълва още тя.

За жалост това не е първият случай на хора, които ни сигнализираха за агресивните животни на въпросното място. Понякога те са 2, друг ден 4 или 6, което говори, че това е цяла глутница.

Само преди няколко дни, предупредихме пловдивчани да внимават и на едно от емблематичните места в града - Гребната база. Там лутащите се бездомни кучета стават все повече и най-вероятно са същите, тъй като обикалят в тази част от квартал Хр. Смирненски.

Уличните животни не само че не намаляват, а като че ли "никнат" от нищото. Хората се страхуват, и то с право! И кой носи отговорност за това, след като кучето е ничие?