Когато Бай Ганьо седне зад волана, понякога той забравя, че върши работа, че има задължения и че трябва да спазва определени правила. Шофьорите от градския транспорт, например, са длъжни да спират на всяка една спирка по линията, която обслужват. Често обаче ставаме свидетели как за да спестят няколко секунди, някои от тях просто пренебрегват спирки. Такъв е случаят със сърдит на живота шофьор, който не само, че пропускал спирки, но и ругаел, когато трябва да спре. За него ни разказа читателка на TNS.bg.

Действието на неприятната случка се развива в сряда, 27 януари. Около 14:40 ч. жената се качила на автобус с номер 36 от "Изгрев" в посока Сточна гара. И тогава "веселбата" започнала. "Не само, че не спираше на спирките, псуваше, но и не признаваше светофарите!", разказва нашата читателка за нрава на автобусния шофьор. "Спирките не са ли предназначени точно за автобусите на Градски транспорт и не трябва ли да се спира на всяка една? Все пак вози хора!", напълно уместно пита тя.

Според разказа й шофьорът пропускал спирки, като дори се сложило да спре със закъснение след като подминал една, защото възрастна дама искала да слезе. Проблемът с пропускането на спирки обаче засяга не само хората в автобуса, които искат да слязат от него, но и тези, които искат да се качат. На много от които понякога им се налага продължително да чакат автобус по конкретна линия и то във всякакви атмосферни условия - при минусови температури, при снеговалеж или пороен дъжд.

"Не е ли редно да спират на всички спирки? На всички ни се е случвало да тичаме след автобус, а като не спре на спирката нямаме никакъв шанс да се качим", възмущава се нашата читателка. "Никаква сигурност нямаме, не знаеш дали ще слезеш от автобуса жив! Докога ще търпим своеволията на шофьорите от Градски транспорт, все пак се предполага, че и към тях има някакви изисквания, а и има правилник за движение по пътищата, който би трябвало да се спазва от всички водачи на МПС!", гневи се жената, която дори е снимала номера на конкретния автобус.

Тя допълва, че когато на шофьора му се е налагало да спре, за да свали или качи даден пътник, той дори "просто си псувал". Сигурно е бил недоволен от факта, че трябва да си върши работата и да обслужва пътниците, вместо просто да си прави разходки из града с автобуса.

Още истории от нашата нова рубрика "Бай Ганьо в рейса" четете тук:

Бай Ганьо е кондуктор, пътник съм си аз! Лелка цигари пуши в рейса, а възмутено гледам аз

Бай Ганьо в рейса: Гениално-абсурден ремонт връзва фаровете на автобус №1 към парното

Бай Ганьо в рейса: Шофьор надува гръцко и кара бясно из Пловдив, намига на пътнички

Навън вали и в рейса също! Кондукторите карат пловдивчани да сядат на мокрите седалки СНИМКИ

Бай Ганьо в рейса: В Единицата парното духа студено, а кондукторката затваря вратата ръчно

TNS.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат сигнали, снимки и видео. Очакваме вашите сигнали за рубриката "Бай Ганьо в рейса" на имейл: redaktor@trafficnews.bg 

TNS.bg