Провокирана от поредния ни абсурден разказ под рубриката Бай Ганьо в рейса, читателка на TNS.bg ни разказа една от своите две истории, за които твърди, че са шокиращи. Тук Бай Ганьо се е настанил в автобус №26. Публикуваме я с много малки съкращения:

Аз два пъти попадам на потресаващи случаи в линия 26. Наскоро се качих от спирката на Тунела, седнах най-отпред до шофьора, който беше ром. Кондукторката също беше от ромски произход. Аз реших, че по някакъв начин се опитват да ги интегрират и затова назначават такива работници. ОК! Какво се случва обаче?

До шофьора стои право малко ромче от порядъка на 7-9-годишно, което на всяка спирка се пресягаше и натискаше копчетата за отваряне на вратата, пускаше мигачи, усилваше радиото и държеше с една ръка волана. Може би е внук на шофьора, съдейки по възрастта му.

След 4 спирки по посока Централна гара вратите на рейса не можеха да се отворят. Шофьорът слезе и ги отвори ръчно. На спирката на Сточна гара пак имаше същият проблем - отново не се отвориха. Той стана, а кондукторката беше в дъното на рейса. В автобуса имаше около 10 роми още. Шофьорът каза на кондукторката, че рейсът се прибира и няма да пътува повече.

Много хора се надигнаха и помолиха да ги закара поне до Централна гара, понеже бързат за влак. Шофьорът се развика, както и останалите роми на чист цигански при затворени врати и спрял автобус на спирката. До мен успоредно стояха момче и момиче от Германия, които много се притесниха какво се случва и ме попитаха на английски дали има някаква заплаха. Аз ги успокоих и им казах, че няма за какво да се страхуват.

Шофьорът продължи да вика и подкара рейса до Централна гара, където спря и каза да слизаме и да се оправяме.

Моля да се направи нещо и да се въведе някакъв ред в градския транспорт, защото не можем да претендираме за европейска столица на културата, да искаме да привличаме туристи и да ги караме да стават свидетели на подобни сцени!!! Трябва да се вземат мерки!

Още истории от нашата нова рубрика "Бай Ганьо в рейса" четете тук:

Бай Ганьо е кондуктор, пътник съм си аз! Лелка цигари пуши в рейса, а възмутено гледам аз

Бай Ганьо в рейса: Гениално-абсурден ремонт връзва фаровете на автобус №1 към парното

Бай Ганьо в рейса: Шофьор надува гръцко и кара бясно из Пловдив, намига на пътнички

Навън вали и в рейса също! Кондукторите карат пловдивчани да сядат на мокрите седалки СНИМКИ

Бай Ганьо в рейса: В Единицата парното духа студено, а кондукторката затваря вратата ръчно

TNS.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат сигнали, снимки и видео. Очакваме вашите сигнали за рубриката "Бай Ганьо в рейса" на имейл: redaktor@trafficnews.bg 

TNS.bg