Изневярата често спохожда хората, независимо от отношенията и тяхното положение. Ето какво трябва да знаем за това явление: 

  1. Не забравяйте, че изневярата е избор, а не грешка. Кръшкачите взимат съзнателно решение да рискуват всичко, което имат с човека до тях теб, и играят на два полюса. Ако успеят да го направят веднъж, винаги могат да го направят отново. Да, има редки случаи, когато хората се учат от грешките си и избягват да ги повтарят. Но попитайте себе си: Струва ли си да дадете втори шанс на такъв човек? Наистина ли желаете да поемете риска? Защото, ако не можете да се доверите на партньора си и да останете верни в една връзка, как ще започнете да носите по-голяма отговорност за напред?
  1. Не стойте при този човек в името на любовта. Знаем, че е лесно да се каже на думи, но трябва да съберете сили и да си тръгнете от този човек, колкото и да го обичате. Но помнете, любовта може да изкара всеки извън контрол. Любовта кара хората да правят нелепи неща. Когато те пожелаят вниманието на някой друг, това доказва, че вече неискат да бъдат с вас. Да, те все още може да ви обичат, но това не означава, че все още са луди по вас.
  1. Не забравяйте, че си струва. Когато някой ви изневерява, вие започвате да поставяте под въпрос стойността си. Позволете ни да ви напомним, че стойността ви не зависи от начина, по който другите се отнасят към вас. От друга страна, не си заслужават времето, усилието, любовта и привързаността, която изпитвате към тях. Когато дадете на някого всичко това, вие му подарявате част от себе си и връщане назад няма. Никой не заслужава да бъде измамен. Така че, не продължавайте да инвестирате живота си върху някой, който не ви цени.
  1. Престанете да се обвинявате. Може да започнете да мислите, че не сте достатъчно добри - че сте могли да направите повече, да обичате повече, да давате повече. Истината е, че сте направили достатъчно. Може би тези хора са намерили нещо в човека с когото ви изневеряват, което вие не сте можели да му предложите. Сигурни сме, че вие сте се опитали да дадете най-доброто от себе си, но в един момент човекът до вас просто решава, че има нужда от нещо друго и нищо не би било толкова силно, че да промени решението му. Следователно, вие не сте виновни, че ви изневеряват.
  1. Вземете се в ръце и продължете напред. Периодът на възстановяване не е лесен. И времето няма да излекува болката, ако не полагате усилия да продължите. Запазете себе си. Преоценете приоритетните си списъци и започнете да се фокусирате върху нещата, които са по-важни за вас. Изпробвайте толкова неща, колкото можете (особено тези, които не сте могли да постигнете във връзките си до сега). Докажете на себе си, че сте по-добри от изпитанията на живота. И запомнете едно: всичко това не означава, че се опитвате да преодолеете човека, просто означава, че се учите да живеете без него.
  1. Мразете действията, но не и решенията си. Това е трудно, знаем. Но не забравяйте, че именно тези решения някога са били най-важната част от живота ви. Ненавистта ви към тях няма да ви донесе справедливост. Това няма да ви накара да се чувствате по-добре. Хората правят грешки; това включва глупави и безсмислени такива. Истината е, че дори понякога да сте взели грешните решения, това не ви прави лош човек.