Няма загинали българи при инцидента с разбилия се пътнически самолет в Подмосковието, потвърдиха от пресцентъра на  външно министерство. Българското посолство в Москва е получило потвърждение от руските власти, че на борда не е имало българи. Днес пътнически самолет на Саратовските авиолинии се разби в Подмосковието със 71 души на борда - 65 пътници и 6 души екипаж.

Свидетели твърдят, че са чули силен взрив, след които в небето се вдигнал огромен "купол" от огън.

"Чуваше се турбината, както при излитане и след това тишина. И взрив, стъклата ни се разтресоха, гледам - огнен купол, като шапка на гъба. Разтичахме се натам. Стигнахме и гледаме - навсякъде трупове под снега", разказват очевидци. Пътническият самолет Ан-148 се разби веднага, след излитането си от летище Домодедово. Руската прокуратура образува дело, което ще разследва обстоятелствата на катастрофата. Президентът Путин изрази съболезнования към всички близки и роднини на загиналите в катастрофата. 

Министър-председателят Бойко Борисов изрази искрените съболезнования на българското правителство и лично своите към всички, загубили близки в катастрофата с пътнически самолет в Подмосковието. 

„Новината за тази огромна трагедия дълбоко ни потресе. В този труден момент бих желал да предам чрез Вас на семействата и близките на загиналите най-искрени чувства на съпричастност и състрадание“, посочва българският премиер в телеграма до руския си колега Дмитрий Медведев. 

Президентът Румен Радев също изпрати съболезнователен адрес до държавния глава на Руската федерация Владимир Путин.
Повод за съболезнованията е авиокатастрофата в небето над Москва, която  отне живота на десетки хора.  

"С огромно съжаление научавам новината за тежкото катастрофа на руския пътнически самолет край град Москва, в резултат на което са загинали пътниците и екипажът му", пише държавният глава в своя адрес.    

Румен Радев изрази най-дълбоките съболезнования на близките и семействата на загиналите в трагичния инцидент.