Откриха втора летателна машина близо до мястото, където се разби руският пътническият самолет край Москва. По първоначална информация става въпрос за хеликоптер на руските пощенски служби. Двете машини са се сблъскали в небето.  На мястото на катастрофата са намерени части от най-малко 50 тела. 

Припомняме, че руският пътнически самолет, извършващ вътрешен полет, изчезна от радарите край Москва около 10 минути след излитането си от летище Домодедово в неделя, съобщава БГНЕС.

Прокуратурата пък е започнала проверка за работата на диспечерите и на персонала по обслужването на полетите. Вероятните причини за инцидента са лошите атмосферни условия или грешка на пилота.

В руски медии се появи информация, че машината е паднала след сблъсък с хеликоптер. Все още няма официално потвърждение за подобен инцидент от валстите в страната.

Самолетът е произведен украинския авиоконструктор "Антонов". Бил на 7 години. Купен е преди година от Саратовски авиолинии от друга руска авиокомпания.

Първият полет на този модел е извършен през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 км.

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.

От българското Министерство на външните работи съобщиха, че до момента няма информация на борда на самолета да е имало наши сънародници. Посолството в Москва следи развитието на ситуацията и е поискало информация за пътниците на борда.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на посолството на Република България в Москва +7 495 234 0226, както и на денонощния телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция „Ситуационен центъ‪р” ‪+359-2-948-2404; +359-2-971-3856, съобщиха още от МВнР.