Регистрирани са първите щети, след земетресението със сила 5.2, което разтърси македонската столица, предават македонските медии. Електронното издание Нова ТВ публикува фотографии на автомобили, ударени от паднали комини, както и клипове със стоки, съборени от щандовете на скопски магазини.

Социалните мрежи в Скопие са публикували снимки от столичния квартал „Железара”, както и от няколко супермаркета в същия район. Според МКД, чест от община „Център” е останала без електричество. Изданието цитира енергийният регулатор, според който се е включила системата за автоматична защита и част от трансформаторите автоматично са се изключили.

МКД съобщава за пукнатини по редица сгради, счупена посуда и съборени картини. Изданието пише, че жителите на Скопие са по улиците и се страхуват да се върнат по домовете си.

A1on твърди, че почти целият град се е събрал в парковете, като най-много са семействата с малки деца, които са напуснали високите етажи на жилищните сгради и нежелаят да се приберат. Изданието съобщава за редица щети, регистрирани в магазини в централната част. Плюс Инфо съобщава за паднали комини и твърди, че земетресението е било усетено и във Велес.