Немският милиардер Карл-Ериван Хауб е изчезнал в Алпите в района между Италия и Швейцария, съобщава Corriere della Sera. 58-годишният Хауб е излязъл да кара ски в и е изчеднал в района на Червино още в събота сутринта. По-късно той е имал слеща в швейцарския град Цермат, на която не се появил. Последният сигнал от мобилния му телефон е засечен в събота вечерта. Според швейцарския Blick магнатът поел в посока на връх Клайн-Матерхорн.

Издирването се усложнява от лошите природни условия. Семейството на Хауб, което е сред най-богатите в света, е дало "значителна сума" за финансиране издирването на милиардера. Но по думите на координатора на издирвателно-спасителна акция от италианска страна Адриано Фавре, "в такива  метеоусловия ползата от тези пари е минимална". "Продължаваме издирванията и днес, както ние, така и швейцарците, но не може да се отделяме прекалено надалеч от трасетата, тъй като това е твърде рисковано", обяснява Фавре. Семейството на Хауб е едно от най-богатите в Европа и в света и по версията на Forbes състоянието му възлиза на 4,5 милиарда долара. БЛИЦ припомня, че през късната есен на м.г. Карл-Ериван Хауб бе на посещение в България в качеството си на президент на Световната федерация по семеен бизнес.

„Тенгелман груп", холдинг с оборот от над 8 милиарда евро за 2014 г. и над 70 000 служители. "Девизът на нашата организация е: Ние не измерваме живота в дялове, а в бъдещи поколения. Гледаме в бъдещето, но не за 2-3 месеца напред, а за 5-10 години. Не търсим бързи печалби, а мислим за следващото поколение. По този начин ние създаваме устойчивост не само за семейството си, но и за работещите в компанията, за околната среда и за икономиката". Така обясни в София философията на семейния бизнес Карл-Ериван Хауб. И посочи целите на сдружението - да подготви наследниците да поемат управлението на фирмите и да ги изведат напред.