Вашингтон бе залят от плъхове, след като популацията им нарасна неимоверно заради меката зима. С увеличаването на броя на гризачите, американската столица се нареди на 4-то място в страната по брой на плъхове. Преди нея се намират Ню Йорк, Лос Анжелис и дългогодишният шампион Чикаго. Тази класация е създадена от американска компания за контрол на вредителите и се базира на броя на нови търсения на услугата за борба с плъхове, пише vesti.bg.

Вашингтон все още не се е прочул с чудовищата в тунелите на метрото си, така както Ню Йорк, но клип от охранителни камери показва как плъх пуска противопожарната аларма, за да опразни жилищна сграда. Андре Питман, служител в здравното министерство споделя и за други неподозирани заложби на гризачите. Плъховете се адаптират към всичко. Те са като истински гении, казва той.

Властите се опитват да запазят популацията им под контрол по всякакъв начин. Използват неща като сух лед и отрови, но нищо от това не дава особен ефект. Марк Екенвиля, заместник-председател на консултативната комисия за добросъседство описва проблема като „безкрайна война”.