Британецът Брайън Стоудли, който по професия е строител и в момента е на 66 години смята, че той е нулевият пациент във Великобритания, съобщава "Сън". Стоудли е бил на почивка в Италия през септември 2019-та, а след това влиза в болница и има същите симптоми на коронавируса. 

Седмица след пристигането си във Великобритания от Италия той влиза в болница със силна кашлица, задух и висока температура. 

"Имах чувството, че умирам. Беше толкова лошо, мислех че няма да оцеля", заявява Стоудли. 

Стоудли е бил на посещение в Рим, посетил е и Ватикана. Именно във Ватикана британецът смята, че се е заразил, след като се е смесил с група китайски туристи. 

Брайън Стоудли е бил тестван за всички възможни болести, но лекарите били изненадани като всички резултати били отрицателни. Той е добавя, че лекарите били изненадани какво точно му има и защо се намира в тежко състояние. 

"Сигурен съм, че бях с коронавирус и може би съм нулевият пациет във Великобритания. Казвах на приятели, но те не ми вярваха, защото първите официални случаи бяха обявени през декември в Китай."

Твърденията на Стоудли се припокриват и с изследване на италиански учени, които твърдят, че коронавирусът е в страната още от септември 2019-та година. 

Италиански учени: Коронавирусът е в страната от септември 2019-та годинаПървият официален случай беше от февруари 2020 година

Най-голямата дъщеря на британеца е имала същите симптоми като баща си 10 дни по-късно. 

Британецът Конър Рийд беше първият официален случай на вируса в страната. Той е бил в Ухан и там се е заразил. 

Семейството на Стоудли се чувства добре и успява да преодолее коронавируса. Днес обаче остават въпросите от кога коронавирусът е в Европа и дали не е и преди септември 2019-та година?