Мис България 2017 Вероника Стефанова покори Седмицата на модата в Милано и стана любимка на италианците. Родната красавица посети модната столица по покана на 11 марки за 3-та поредна година. Визитата й през септември 2019 обаче ще намери специално място в сърцето й, тъй като й донесе триумфален успех. Миската си излезе под светлините на прожектори, за да вземе в ръцете си наградата за „Най-добър модел в Милано“, а след това стана част от афтър партито на Филип Плейн, където срещна куп персони от модния елит. 

Миската успешно успява да съчетае личния живот и отглеждането на дете с ангажиментите си извън граница. Вижте какво още сподели в интервю за Trafficnews.bg Мис България 2017 Вероника Стефанова:

- Очаквахте ли да спечелите наградата за „Най-добър модел в Милано”?

- За мен е огромна изненада. Много съм щастлива и не предполагах,че ще спечеля,в моите очи тази награда е много голяма и я чувствах като недостижима. 

- Как се почувствахте след като чухте името си и гордеете ли се с този успех?

- В първия момент не можех да осъзная,че чувам името си. Заедно с мен в Милано бяха още три българки,които също се представиха блестящо. Мартина Гулабчева -гримьор и Николета Серафимова - коафьор са част от екипа на моите салони за красота,те бяха избрани да работят рамо до рамо с големи имена като Валерия Орландо-тя е гримьор на Версаче и други големи марки.

Дизайнерката Таня Ян направи незабравимо ревю в центъра на Милано пред няколко хилядна публика,всички бяха възхитени от тоалетите й. С тях бяхме седнали на една маса и гледахме награждаването,момента в който си чух името погледнах в Мартина много оплашено и тя извика “Ронии”,за да се осъзная,след това се обърнах към Николета и Таня и им казах: Ники, Таня май взимам награда! И те радостно отговориха:” Даа.” Качих се на сцената и докато ми даваха награда чувах как викат: “Гранде Вероника!”. Трябваше ми време след това да осъзная наистина какво се случи,чувствах се невероятно щастлива и горда. Благодарих на организаторите и казах, че тази награда означава много за мен, за семейството ми и за държавата ни. Благодарна съм и на семейството ми и на всеки, който ми е помогнал по пътя на кариерата ми на модел и е вярвал в мен.

- С какви тоалети дефилирахте и какви бяха отзивите?

Дефилирах за 12 различни дизайнери,тоалетите бяха разнообразни - спортни,класически елегантни модели,големи екстравагантни рокли,чанти...Най-силно бях впечатлена от колекцията на Таня Ян,тоалетите й бяха изпипани до съвършеност.

- Разкажете ни за афтър партито на Филип Плейн! С кои личности се срещнахте и как премина вечерта?

- Срещнах се с много хора от модния елит в Милано. На партито на Филип Плейн срещнах бившата му приятелка, Big Larry, Lil Kim...

 

- Как успявате да съчетавате изявите на модния подиум и собствен бизнес с отглеждането на дъщеричката си?

- Анжи е много кротко и добро бебе, по цял ден сме заедно навън, обикалям с количката салоните и така успявам да съчетавам работата с майчинството,когато имам ревюта, предавания или снимки разчитам на грижите на майка ми или баба ми,понякога я взимам и с мен,таткото също много ми помага. С нея времето минава неусетно,от както се роди са минали 5 месеца,а имам чувството, че беше вчера,това е така защото ме прави много щастлива.

Вероника Стефанова показа малката Анжела

 

- Вие сте печелила редица конкурси и сте били част от журито. С какво красотата на българката се отличава от всички останали и какво според вас трябва да притежава една „Мис”?

- Аз винаги съм смятала,че всяка жена е красива, но истинската красота идва от сърцето. Когато едно момиче е добро, то е изписано на лицето му. Всяка Мис, която представя родината ни навън е като лице на България, за пред другите държави. Хората навън очакват да видят събирателен образ в нея за българката,за това е много важно на първо място да бъде интелигентна с високи морални ценности. Да притежава красота и да бъде естествена в поведението си.

- Какво ви предстои в професионален план?

- Имам покана да участвам отново на модната седмица в Казахстан, все още уточняваме подробности около пътуването.

- Как поддържате перфектната си визия?

- Благодаря за комплимента! Откакто родих нямам достатъчно време за процедури и за това се старая вкъщи да наблягам на грижите за кожата на лицето и тялото ми. Всяка сутрин и вечер я почиствам с мицеларна вода, сапун за лице, тоник, околоочен крем и крем за лице. От скоро се завърнах в залата по класически балет, там е моят един час, в който се наслаждавам на спокойствие. Аз не съм привърженик на хранителните режими и за това не спазвам. Старая се винаги да хапвам от всичко по-малко и да не прекалявам с излишно количество храна.