Блясък и разкош! Броени дни остават до настъпването на Нова Година. Някои придвидливо са помислили за визията си, а други тепърва ще избират на какво да заложат в празничната нощ. Има и такива, които не обръщат внимание на детайлите, но според стилиста от Пловдив - Емилия Балталиева, те са от изключително значение. 

Пред нашата медия тя споделя, че младото поколение са доста по-суетни и не се страхуват да експериментират като залагат на артистичното, различното и екстравагантното, за да се откроят сред останалите и да привлекат погледите не само навън, но и в социалните мрежи. 

Всеки път, когато погледнем към червения килим се възхищаваме на звездните визии и разбира се успяваме да си откраднем по някоя идея. За предстоящите новогодишни празници, Емилия Балталиева ни вдъхновява именно с такива красиви прически. С идеално изправена коса, на конска опашка или с небрежен кок, няма съмнение, че в празничната нощ ще блестим.

На какво да заложим в празничните дни? Кое ще бъде най-актуалното през новия сезон? - Отговаря Емилия Балталиева!

-Развихрихте фантазията си в духа на модните и филмови икони на миналия век. 

- Прическите от колекцията ми " 5 Stars Luxury Collection" са вдъхновени от поп икони и холивудски знаменитости. Идеята ми беше да пресъздам по един модерен и пречупен, през моята призма начин, визиите на модните и филмови икони на миналия век.

- А защо точно Моника Белучи, Мадона, Ариана Гранде и Лейди Гага?

- Моника Белучи за мен е въплъщение на женствеността и красотата. Самата прическа от колекцията ми е с флорални мотиви и олицетворява точно това. Що се отнася до другите визии, тези на Мадона, Ариана Гранде и Лейди Гага, те са по-нестандартни и провокативни. Тук в прическите ми има повече артистичност и екстравагантост, което се харесва на младото поколение сега.

- Подходящи ли са тези фризури за новогодишната нощ и защо дамите да заложат на екстравагантното, а не на клишето?

- Да, всяка една е подходяща. Всяка жена може да открие себе си, в която и да е от визиите. Някои дами избягват по-класическите визии, защото искат да бъдат различни, атрактивни и да се открояват.

- Коя всъщност е най-екстравагантната прическа, която сте правила?

- Правила съм много екстравагантни и сложни прически, най-скорошните такива бяха за календар 2020г на Christian of Roma.

- И като заговорихме за празниците, кой е задължителният елемент, без който не може нито една празнична прическа?

Няма задължителни елементи, индивидуално е, всеки харесва различни неща. Според мен подходящият аксесоар придава завършеност на прическата, както и на цялостната визия. Аксесоарите никога не са отсъпвали позицията си на супер хит в модното пространство.

- Тази година особено актуални бяха фибите, диадемите и изобщо бижутата за коса! Използвате ли ги и кои са вашите любими аксесоари за коса?

- Да, всяка година навлизат нови тенденции, както в цветовете и прическите, така и в аксесоарите за коса. Аз също ги изполвам, моите любими и най-често желани от клиентите ми са фибите с перли и камъни. Добрата новина е, че тази година те могат да се използват както в официална, така и в ежедневна визия.

- На какъв вид прическа те стоят най „на мястото си” и на какво да заложим, за да бъдем звездата на вечерта?

- И този сезон блясъкът определено е на мода. Украшенията винаги са били акцент. За празничната визия може да заложите на нисък кок с така актуалните в момента диадеми, с изчистен дизайн или обсипани с камъни. По-смелите дами може да заложат на модерните прибрани коси в опашка, ниска или висока, сплетена или на едри вълни, допълнени с подходящ аксесоар.

- На коя светска личност най-много подражават младите дами?

- Живеем във време , в което влиянието на социалните мрежи е голямо. Много от клиентките ми идват с избрани снимки на известни личности, чиято визия искат да пресъздам. Младите дами искат да приличат на техните идоли, най-често това са- Ариана Гранде, Кайли Дженър, Ким Кардашиан, Селена Гомез... Всяка жена е единствена и неповторима и според мен прическата трябва да бъде съобразена с форма на лице, цвят на кожата, цялостната визия.

- Вие имате собствен продукт, който стана изключително популярен сред дамите! Разкажете ни как ви дойде идеята за него и какво точно представлява той?

- Продуктът Follow me беше в плановете ми доста отдавна, но поради моята ангажираност стана реалност преди 1 година. Исках да имам продукт, който да отговаря на моите изисквания- да действа на момента, да не утежнява и омазнява , да подхранва косъма в дълбочина и да предотвратява цъфтежа и накъсването на косата. Follow me действа с възстановяващата сила на абисиново и арганово масло, провитамин B5, комплекс от витамини и минерали. Щастлива съм, че за 1 година Follow me обиколи света и е любим на толкова много дами.

- Подходящ ли е за ползване в студените месеци и как още да се грижим за своята коса през зимата?

- Студените зимни дни и резките температурни промени действат агресивно върху косата ни оставяйки я суха и без блясък. Follow me е продукт ,който предпазва, хидратира и възстановява косата , правейки я копринено гладка и жива. Именно затова е подходящ като грижа за косата и през зимния сезон.

- Какво ни поднася новата 2020 година, относно прически, цветове и техники?

През 2020г. тенденции ще бъдат цветове, които се доближават до естествените. Нюансите на кафяво присъстват в много от колекциите на известни дизайнери, изглеждат естествено и необременяващо. За почитателките на русия цвят модерни ще бъдат топлите, златни тонове. Интересна техника за боядисване на косата е пиксел боядисването. Няма съмнение, че ефектът е впечатляващ и атрактивен.

- Kое вече е демоде?

- От доста години демоде са вафлите в корена, но все още много дами ги предпочитат за повече обем в косата.

- А има ли тенденция от 2019 година, която ще продължава да бъде актуална?

- През 2020г. остават модерни техниките шатуш и балеаж, създаването на плавен преход от по-тъмни към по-светли нюанси и воали в различни цветове.