Aксесоарите за коса несъмнено властват през лятото на 2020 година. В горещините те често ни помагат да приберем косата си и да оформим прически, с които да ни бъде удобно и прохладно както на плажа, така и на разходка. 

Този сезон обаче, със сигурност има един аксесоар, който се откроява от всички останали и стана истински хит за отрицатено бързо време. Интересното е, че ние го познаваме още от училищните си години, но сега, подобно на други артикули, се появи под ново име и в много разновидности. 

Става въпрос за обемен ластик за коса, който в момента е по-известен като... скрънчи! Модерните момичета го обожават!

И макар, че лентите за глава и диадемите все още са на мода, Pinterest разкри зашеметяващ ръст при търсенето на термина "скрънч за коса" в неотдавнашния си доклад Pinterest 100, което означава, че всъщност любимият ни аксесоар от началното училище се завърна наистина грандиозно през 2020 година. 

Много от модните брандове в България също вече предлагат разнообразие от скрънчита, изработени от различни цветове и материи. 

На луксозни материали като коприна, кожа, органза и плюш са заложили Versace и Ganni. Още една актуализация? Те стават все по-големи благодарение на марки като My Kitsch и Scunci. Все по-актуални са и дебютиращи дъмбо версии на скрънчитата. 

Можем да ги носим на ниска, висока опашка или кок! Поставянето им става изключително лесно и бързо, а съчетани със слънчеви очила и големи обеци придават екзотичен и сладък вид на всяка дама. Комбинирайки ги с обикновена бяла тениска, риза или топ, моментално започваме да изглеждаме една идея по-стилно и завършено.