Супермоделите са наричани ​​така, не само, защото са невероятно красиви жени, но и защото знаят как да изглеждат горещи, независимо какво носят. Те имат способността да станат атракция на модно ревю, само с присъствието си на подиума. Така е било през 80-те и 90-те и все още е така. Разбира се, има успешни модни ревюта, които наемат модели, които не познаваме, но ако бъде нает супермодел, това веднага се превръща в тема номер едно между хората и в медийното пространство.

Нека да разгледаме някои от супермоделите от 80-те и 90-те години и да видим как изглеждат те към днешна дата:

1. Тайра Банкс

Най-големия връх за Тайра Банкс стана през 90-те, когато тя беше на корицата на Sports Illustrated. Е, познайте какво, тя го направи отново през 2019 г. Двадесет години изминаха и Тайра все още е супермодел, да не говорим за големия си успех като телевизионна личност и водеща на собствено шоу.

2. Кристи Търлингтън 

Тя започва да се занимава с мода, когато е едва на 14 години. Голям успех постига на 18, когато се появява на корицата на Vogue и участва в музикален клип на Duran Duran. Кристи вече е на 51 и все още изглежда зашеметяващо. Тя е майка на 2 деца и основава организация с нестопанска цел, наречена Всяка майка.

3. Клаудия Шифър

Всички знаят коя е Клаудия Шифър, но тя трябваше много да се бори, за да стане модел. За първи път красавицата бе забелязана в нощен клуб в края на 80-те, а останалото е история. Ясно е, че професията модел се оказа чудесно за нея, но тя не е просто супермодел, тя е легенда. Днес тя е щастлива майка на три деца, пуска множество видеоклипове със спортни упражнения, работи с УНИЦЕФ и има собствена колекция от кашмир.

4. Линда Еванджелиста

Линда винаги е била на ясно с мечтата си да стане модел, тъй като беше открита, участвайки в кастинг за модели за тийнейджъри. След три години тя се появи на корицата на Vogue и публично каза, че не става от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден.

5. Наоми Кембъл

Невъзможно е да говорим за супермодели и да не споменем Наоми Кембъл. Тя беше първият черен модел, който изкачи толкова много върхове, като например да се появява на множество корици на Vogue и дори на корица на Times. И знаете ли какво? Изглежда, че оттогава няма почти никаква промяна във външния й вид, пише herbeauty.co.

6. Синди Крауфорд

Синди умееше да поема рискове. Знаете ли, че преди да реши да бъде модел, тя беше валедиктория в гимназията си? И след това тя избра да се откаже от колежа, за да се занимава с мода на пълен работен ден? Освен това тя смяташе, че нейната красова е дефект и ще навреди на кариерата й, но всичко това остана в миналото щом се появи на корицата на Vogue. Сега Синди се отказа от тази професия, но изглежда, че нейната дъщеря, която е не по-малко красива от майка си, върви по нейните стъпки.

7. Кейт Мос

Всички познаваме Кейт Мос като кралицата на хероин шика през 90-те. Тя беше открита на 14-годишна възраст и до 18-годишна възраст подписа договори с Келвин Клайн и се превърна в It Girl в света на модата. Тя също се слави и с връзката си с Джони Деп. Мос все още е много актуална в света на модата, тя работи с Topshop, има множество парфюми с нейното име и работи като моден редактор на British Vogue.

8. Хайди Клум

Хайди спечели конкурс в Германия, а наградата беше договор за 300 000 долара с агенцията за модели Metropolitan Models в Ню Йорк. Тя е най-известна с това, че е ангел на Victoria's Secret от години и беше домакин на Project Runway, за което получи статуетка Еми. Тя е на 46, има 4 деца, все още изглежда невероятно и миналата година се омъжи за Том Каулиц, 30-годишният китарист на хотел Tokio.