Забравете бледите устни през 2020, защото цветовете през пролетта и лятото ще бъдат повече от смели. Да, точно така! Смелите устни са една от основните тенденции в грима тази година.

Огнено червено, Барби розово или синьо. Да, сините червила са в стила на пролет-лято 2020. И нека не забравяме - кафяво, златисто и пастелно зелено. 

2020 година е годината на блясъка на устни, защото матовите червила вече са демоде. Всъщност, най-модерният гланц за устни е същият този гланц за устни, който носехте още в началното училище, през 90-те. И все пак, има и ново поколение гланцове за устни, които дават същия ефект на много блясък, подобно на глосовете от 90-те, но не са лепкави. Плюс това миришат приятно. Ако, пък не харесвате течните червила, най-добрата алтернатива е червило с блестящи частици. Друга модна алтернатива на блясъка за устни е сатенено червило. Не забравяйте да изберете сатенено червило, ако устните ви са склонни често да изсъхват. Сатенените червила са много подхранващи. 

Моливът за устни също е задължителен за пролет лято 2020 г. Да, дори, когато носите блясък за устни и лъскаво червило. Тъмнокафевият молив е това, от което се нуждаете този сезон. 

Кафяво червило

Гримьорите и модните редактори са съгласни, че кафявите устни ще са сред най-модерните за пролет лято 2020 г. Страхотно, нали? Особено, ако искате да носите кафяво от главата до петите.

Червено червило

Червеното червило със сигурност ще бъде най-актуалната тенденция за грим на устни тази година. Дори, ако трябва да си говорим истината -  червеното червило е единственото червило, от което се нуждаете през 2020 година, ако тенденцията за гланциране на устни не беше толкова голяма. Доста марки предлагат червила с този цвят, които са идеални за носене през целия ден, тъй като остават дълго време и се нуждаят от минимално или никакво фиксиране. Ако искате модното ви червено червило да остане на устните ви наистина дълго (цял ден), първо го нанесете с кръгла четка за очите върху сухи устни. Използвайте четката, за да потупате червилото по устните, преди да нанесете друг слой с помощта на червилото.

Металически червила

Друга ключова тенденция за грим на устните през 2020 г. са металните устни. И забележете - златното червило не е единствената ни възможност.

Барби розово червило

Следващият ни любим нюанс при червилата е Барби розовото. Смелият розов цвят е модерен и за сезон пролет лято 2020 г. Може да използвате и смел розов гланц за устни.

Синьо червило

Сините устни са със сигурност най-смелата тенденция през новия сезон. Не се учудвайте защо всяка марка за грим тази година пусна именно този цвят в колекциите си с черила. синьо червило. Включително Dior, Guerlain и Gucci.

Зелено червило

И накрая, зелено червило. Както вече споменахме по-рано, пастелно зеленото червило е топ тенденция за пролетта и лятото.