Ако вече ви е станало скучно да прекарвате дните си по пижама, не се притеснявайте... новата модна тенденция е тук! Става въпрос за карантинна рокля от възглавници или #quarantinepillowchallenge.

Създадена от StyleByNelli, карантинната рокля от възглавници е начин да се почувствате различни и ентусиазирани по време на социалната изолация.

Как да я направите? Взимате възглавница и я закрепвате за тялото си с колан, закопчавайки го плътно около талията си, за да създадете илюзията за рокля. Както споменахме, илюзията работи само чрез снимка. Отзад, вие сте или голи, или все още носите своята пижама. 

Можете да променяте външния си вид с разнообразни калъфки за възглавници, с които разполагате у дома, да добавяте аксесоари като бижута, чанти и обувки. А защо не и сладки домашни чехли?

Ето и няколко ключови урока, които ще са ви от полза, за да се нагласите в карантинна рокля:

- Първо, имате нужда от доста голяма възглавница, тъй като тя трябва да покрие тялото ви или можете да използвате няколко възглавници.

- Второ, имате нужда от колан, който може да застане супер плътно около талията ви. Ако той е твърде тънък няма да може да издържи тежестта на възглазниците. Коланът трябва да успява да придърпва толкова плътно, че да създаде илюзия за пола А-линия.

Можете да носите роклята от възглавницата над дрехите си, ако ще ви накара да се чувствате по-комфортно, но ако се облечете за видео в социалните мрежи е препоръчително да го направите без пижама и с красиви аксесоари.

Препоръчваме ботуши с токчета, изящно колие и носенето на косата в кок, за да оставите модната възглавница да заеме централно място.

Според Instagram, предизвикателството с възглавници изглежда доста популярно в Русия.