Когато мислим за тенденциите за следващия сезон, има два основни индикатора, относно това какви стилове можем да очакваме: модата от подиума и модата от улиците.

Ревютата на световните дизайнери с колекции за пролет / лято 2020 г. ни дадоха добра индикация за това какви нови трендове ще бъдат популярни, докато уличният стил показва какво всъщност са избрали да носят хората.

От Marie Claire избраха заветните модни тенденции на лято 2020. Ето какво ще носят през топлия сезон заклетите модни диктаторки и в какво да инвестирате, за да бъдете сред тях.

Рокли Baby Doll

През лятото, минироклите в стила за бебешките кукли ще завладеят улиците. Очаквайте да ги видите в пастелни летни нюанси и с вариации в обема. 

Неонови цветове

Неоновите цветове имат силно присъствие това лято. Видяхме ги на уличните ревюта на Marni и Jacquemus. Това е моментът да носите най-ярките и набиващи се на очи цветове, които лесно могат да отразят положителното ви настроение и ясната промяна на времето - от мрачна зима до лято, изпълнено със слънце. Не се страхувайте да изпъкнете.

Шапка кофа или по-позната у нас като шапка-идиотка

Тенденцията на шапката тип кофа все още не е приключила, което е чудесно! Така ще имаме възможност да добавим още няколко към колекцията си. Предложенията за шапки отразяват разнообразните тенденции - от неонови цветове до PVC дизайн. Допълнете всяко облекло това лято с шапка кофа, за да създадете този небрежен-готин моден вид на момиче.

Сутиен

Сутиените под блейзъри ще са една от най-големите тенденции ма пролет / лято 2020, а звездите на стрийт стила с нетърпение изпробваха този небрежен-секси вид. Търговцит вече предлагат много сладки опции за подобен тип сутиени, независимо дали ще решите да го носите над тениска или под сако и яке.

Буфан ръкави

Тенденцията с буфан ръкавите определено завладя модния свят! Добра новина: Този облик все още е „ин” за лято 2020. Този вдъхновен от 80-те години силует е от миналата година, но дизайнерите продължават да залагат на него в новите си колекции. Това е перфектният начин да превърнете всеки бял топ от обикновен до изключителен.