Коледната еуфория вече отмина, а сега е време да започнем с подготовката за Нова Година. 31 декември е онзи момент от годината, който носи магията на звездно събитие и всяка дама иска да бъде колкото се може по- красива и да покаже най-добрата си страна.

И тази година няма как да не се доверим на блясъка по време на празниците, а тенденциите при грима също са такива!

Перфектна кожа, омагьосващ поглед, съблазнителни устни и блестящ брокат като финални щрихи е тайната на съвършения празничен грим.

Днес се отправяме на мисия за постигане на перфектната визия и по-специално – на страхотен грим. Вдъхновение потърсихме от професионалиста в макиажа - Даниела Генадиевна. 

Родом тя е от Варна, където работи като професионален гримьор и има собствено make-up студио. През целия й живот, макиажът е нейното най-голямо хоби и удоволствие, но професионално практикува тази професия от три години. Макар да е неизменна част от рутината на почти всяка жена, тя споделя, че гримът за нея винаги е бил ритуал, нещо, което прави с голямо внимание и любов.

В следващото интервю Даниела Генадиевна ни въвлича в света на грима, давайки ни най-правилните съвети за настоящите тенденции и показвайки ни на какво е добре да се наблегне, за да бъдем наистина красиви и бляскави в празничните дни и вечери, така че всеки, който ни види, да възкликне "УОУ".

- На какви цветове червило и сенки да заложим в празничните дни?

- През празничните дни можем да заложим на бляскави сенки, които ще акцентират очите, както и на хайлайтъра, който освежава вида на кожата и придава допълнителен блясък и празнично настроение.

- Течни или прахообразни контуриращи продукти да изберем?

- Комбинацията между двете консистенции прави най-добър резултат, но затова се изискват специални техники, които не всяка жена умее. По-лесният и достъпен начин е прахообразният продукт под формата на бронзираща пудра.

- Хайлайтерът остава ли сред водещите продукти в макижа?

- Хайлайтърът ще бъде още много години сред най-желаните детайли на грима, защото придава свежест на лицето, но е важно всяка жена да знае, че не е подходящ за проблемна кожа, защото кара порите на изпъкнат.

- Важна ли е подготовката на лицето преди самия професионален грим и какво включва тя?

- Разбира се! Ежедневната грижа за кожата е много важна за вида на лицето. Почистването на лицето е важна стъпка от цялостната визия на всяка жена.

- Залагате ли на блестящите очни линии и течни сенки за празничен грим?

- Да! Придават специален празничен вид на очите.

- Гланц или матово червило да изберем тази година?

- Всеки клиент има различни предпочитания за устните си, аз препоръчвам когато се използва матово червило над него да се нанесе слой от прозрачен балсам, който ще запази хидратацията на устните , без да ги изсушава.

- Имате ли клиентки с перманентен грим и това затруднява ли работата или напротив?

- Микроблейдингът е един от най-разпространените видове перманентен грим в България. Поради специфичността си, трудно се намират добри професионалисти в тази област, но се радвам , че виждам все по-често качествено направен микробрейдинг. Когато веждите са в неправилна форма или имат стар пигмент, ги заличавам и създавам нова подходяща форма.

- Кога работите най-добре?

Най-добре се чувствам, когато усетя, че клиента ми има доверие и ми дава свобода да творя.

- Кои са основните грешки, които момичетата  допускат при гримиране?

- Неправилният цвят и вид фон дьо тен е сред най-разпространените грешки. Препоръчвам на всички жени да изпробват тестер преди да купят продукт.

- Какви ще са тенденциите в грима през новата 2020 година?

- През новата година ще бъде актуална тенденцията за подчертаване на очите най-вече чрез миглите, които можем да си позволим да бъдат по-драматични, а лицето - свежо.