Утре стартира Европейското първенство по волейбол за жени. Националките играят с Гърция от 20:30ч. в зала "Колодрума" в Пловдив. Ден преди двубоя старши треньорът Иван Петков и три от звездите в отбора капитанката Елица Василева, Ева Янева и Христина Вучкова говориха за своите очаквания преди шампионата. 

След брифинга националките проведоха и последната си тренировка преди утрешния мач.

"Имайки предвид, че сме домакини на такъв голям форум самата отговорност е много голяма. Ние като отбор имаме нагласа и отношение към този турнир. Очакванията са доста сериозни. Ние като отбор се опитваме да се подготвяме и да останем с трезви глави. Радвам се, че ще играем пред българската публика, която е доста емоционална. Последните години Марица пълнеше тази зала в Шампионска лига. Надявам се и сега да е така. На Европейско отбори няма слаби отбори", каза селекционерът на "лъвиците" Иван Петков. 

"Радвам се, че ще бъда част от националния отбор за още една година. Този голям форум е в България. Това още повече засилва и емоциите и желанието. Публиката е много важна част от нашата работа. Няма как да няма и напрежение, но мисля, че нещата ще се успокоят до първия мач утре", заяви Ева Янева, която се завърна в националния отбор.

"Емоциите на целия отбор са приповдигнати. Усеща се настроението, еуфорията и притеснението. Предстои ни последна тренировка преди утрешния мач и се надявам да мине успешно. Несъмнено за всеки един отбор, който е домакин това е голямо предимство. Ние имаме късмета да имаме публика, например в Хърватия ще играят без посетители. Искаме много да спечелим медал", заяви капитанката Елица Василева. 

"Има голямо напрежение от това как ще се представим, защото отговорността е много голяма. Радвам се, че ще играем пред родна публика и да изживеем същите емоции както в Русе. Жадуваме от много години вече за финала на Европейското. Сигурна съм, че с този отбор можем да направим нещо голямо. Мечтаем си да спечелим медал. Значението на публиката е огромно. Пловдив е много волейболен град и нямам търпение да видя утре какво ще се случва по трибуните. Сигурна съм, че ще бъдат до нас даже и в спадове в играта", заяви Христина Вучкова.