Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) завърши на втора позиция в третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, чийто домакин е град Стара Загора.

След вчерашната квалификация пловдивчанинът стартира от второ място на стартовата решетка. След старта Маршавелов запази втората си позиция, като се движеше плътно зад лидера в надпреварата. В третата обиколка състезанието беше прекъснато заради инцидент. След рестарт на състезанието Константин Маршавелов изгуби втората си позиция от Илия Царски. Няколко обиколки преди финала, след атака срещу Царски, Косьо си върна втората позиция, но при маневрата за изпреварване, контакт между двамата изкара Царски от състезанието. Така пилота на „КА-2 Рейсинг Тийм“ завърши третото си състезание с второ място.

Доволен съм от състезанието, в крайна сметка карам стратегически, тъй като сме напред с точките в шампионата. Получи се добро състезание, защото имаше и доста силна конкуренция, разбира се, като изключим контакта с Илия, сподели Маршавелов след състезанието. Следващият старт на Константин Маршавелов е Писта Бургас 2017, което е в средата на месец октомври.

Преди официалните състезания, състезателите от Eneos Cup направиха своя първи старт на градско трасе, макар и само в демонстрационно състезание. Проекта на пловдивския автомобилен спортен клуб „KA-2 Рейсинг Тийм“ и „Омникар България“ ще стане официално част от българския шампионат през следващата година. Състезателите от Eneos Cup ще се състезават в свой отделен клас.

През тази година се проведоха два кръга от шампионата на Eneos Cup, като до края на годината е предвидено да се състоят още два. В шампионата Eneos Cup са включени 8 напълно еднакви автомобила Audi A4. Автомобилите са с 1.8 литрови турбо двигатели, а приблизителната им мощност е 190 к.с. Идеята на проекта е да изпъкнат качествата на пилотите, а не тези на автомобилите.