Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще защитава титлата си на турнира от ATP 250 сериите в София в началото на следващата година, съобщава Tennis.bg. В началото на тази година Димитров спечели  трофея в домашния турнир, след като победи на финала Давид Гофен. Sofia Open стартира на пети февруари 2018-а година, а наградният фонд 540 310 евро. Това ще бъде третото последно издание на Sofia Open. Организаторите изразиха желание от 2019-а да се търсят варианти надпреварата да повиши категорията си дори до АТР 500.

След силния старт на 2016-а година Гришо направи и най-добрия си сезон като професионалист, изкачвайки се до рекордното за него осмо място в ранглистата на АТР. Дотук той има общо три титли - Бризбън, София и големият триумф на "Мастърс 1000" в Синсинати. За пръв път в кариерата си той се класира за финалния Мастърс на осемте най-добри през сезона в Лондон.

Междувременно Сесил Каратанчева разгроми поставената под №1 Франческа Скиавоне и се класира четвъртфиналите на тенис турнира в Макон, щата Джорджия с награден фонд 80 хиляди долара. Българката даде само три гейма на шампионката от Ролан Гарос за 2010 и я победи с 6:2, 6:1 за 77 минути игра. На четвъртфиналите Сесил ще играе срещу Ребека Патерсон, която е № 211 в света. За успеха си Каратанчева спечели 21 точки за световната ранглиста.