Непоказвана до този момент спортна реликва ще бъде показана по време на коледното събране на Локомотив Пловдив. Една от фланелките на футболната легенда Диего Марадона ще бъде изложена  утре Драматичния театър в Пловдив, където ще се проведе 14-тата подред Черно-бяла Коледа - едно от значимите спортни и културни събития на Пловдив през декември, организирано от феновете на "Локомотив". 

По традиция Черно-бялата Коледа ще започне първо за най-малките от 11.00 часа. Успоредно с това, всички гости ще могат да съживят спомените си за славни периоди от историята на клуба с изложба на черно-бели реликви.

Тъй като тази година "Локомотив" е носителят на Купата на България, ще бъдат изложени уникални по рода си експонати като фланелката на феноменалния Марадона, който разменя само няколко пъти фланелките си през цялата си кариера. 

Един от тях е моментът, в който той я разменя с тази на легендата Аян Садъков след мача между България и Аржентина на Световното първенство в Мексико през 1986 г. Семейството на плодивчанина,  който винаги ще живее в сърцата на феновете пази реликвата.

До момента фланелката на Марадона не е била показвана никъде и това ще се случи за първи път в утрешния ден. Интересен факт е, че една от тениските на звездата преди време бе закупена за близо 800 000 долара на търг. Тази , която семейството на Садъков пази, не се продава. 

На изложбата ще бъде видяна и фланелката на Аян Садъков от осминафиналния мач с Мексико от същото първенство.

Очакват ви и фланелката му от последния мач през сезон 1991 – 1992 г., когато футболистите на Пловдивския любимец, водени от  Атанас Драмов се окичиха с бронзовите медали в първенството на България, както и неговият медал.

Под аплодисментите на пълната зала завесите на театралната сцена ще се вдигнат за началото на същинското събитие в 12.00 часа.

Домакин и водещ на събитието ще бъде Драго Симеонов. На Черно-бялата Коледа по традиция ще бъдат наградени отличилите се футболисти, както от юношите, така и от големия отбор и  ще бъде ще бъде обявен победителят в Анкетата за футболист на годината!

С различни награди ще бъдат отличени и всеобщи любимци, легенди на клуба и привърженици със заслуги за черно-бялата кауза.

Очаква се на събитието да присъстват над 1000 фена, които да направят атмосферата в Драматичния театър уникална и незабравима.