Пловдивският талант Делян Мишинков се представя отлично на световните картинг серии SWS, които се провеждат в италианския град Линяно. Той записа изключително престижното 3-о място в едно от трите състезания на клас Junior преди днешния суперфинал. Делян е трикратен шампион на България до 14 години и за трети пореден път участва на световните SWS финали. В момента заема 26 място в световната ранглиста на SWS за 2019 клас Junior, която се състои от 1015 пилоти от цял свят. На последните две световни първенства младият пловдивчанин се класира 14-и и 17-и на суперфинала във Франция и Италия, в конкуренция на най-добрите 40 пилоти в света, като имаше малшанса да бъде блъснат от други пилоти в последната гонка и това му попречи за още по-добро класиране.

Сега в Линяно той финишира на 9-о, 3-о и 6-о място в трите състезания, за всяко от които се прави квалификация. От всяко състезание се вземат точки и се излъчват победители. Сборът от точките получени в 3-те състезания определя стартовата позиция в супер финала, в който стартират най-добрите 20 състезатели. Трите класирания на Дидо в Топ 10 му определиха 6-а стартова позиция.

За 3-тото си място Делян тръгна от седма позиция и ако имаше още една обиколка пред себе си можеше да стане и първи. В последната състезателна сесия пък завърши 7-ми, но бе изблъскан от руски състезател, който впоследствие бе дисквалифициран. Това отреди на Дидо 6-а позиция и 6-о място на старта на днешния суперфинал, който е в ранния следобед. Амбициите на младия пловдивчанин са за призовата тройка, а защо не и за световната титла!

Нашествие на пловдивски пилоти на световнoто по картинг4-ма таланти ще представят България на шампионата в италианския град Линяно