4-ма пилоти от Пловдив ще представят България на световните картинг серии SWS, които ще се проведат от 11 до 14 юли в италианския град Линяно. В клас Junior ще разчитаме на Делян Мишинков, които за трети пореден път ще участва на световните SWS финали. Делян е трикратен шампион на България в клас до 14 години. В момента заема 26 място в световната ранглиста на SWS за 2019 клас Junior, която се състои от 1015 пилоти от цял свят. На последните две световни първенства Делян се класира 14-и и 17-и на суперфинала във Франция и Италия, в конкуренция на най-добрите 40 пилоти в света. И по време на двата суперфинала талантът имаше малшанса да бъде блъснат от други пилоти в последната гонка, което му попречи за още по- добро класиране. За тази година си пожелава да има чисто каране от всички пилоти в Италия, а целта му е да влезе в топ 10 на супер финала, макар че никога не спира да мечтае и за медал от световното по картинг.

В клас Endurance - 12 часова надпревара, представителите на Пловдив са трима, като по време на дългото изпитание те разменят местата си в картинга, както това се прави в сериите 24H Le Mans. Средно един пилот кара около 4 часа, като има и 18 задължителни смени, които всеки един отбор трябва да извърши. Името на отбора е съставено от първите букви от имената на пилотите –GLS, а визитката на момчетата наистина е доста внушителна:

Георги Ванков - 3 пъти шампион на България в клас Junior, 3 участия на световни финали- 2 в клас Junior и едно в клас Sprint.

През 2018 година Георги бе само на крачка от спечелването на медал в супер финала на световното - 4 място в супер финала на SWS. В момента Георги заема 12 място в световната ранглиста на SWS за 2019 година, която е съставена от имената на почти 6000 пилоти от всички континенти.

Любомир Гърков - 1 участие на световно първенство в клас Junior. Любо е специалист в класовете Rotax и KZ2, където е многократен шампион на България, а също така се състезава в Румъния и Гърция.

Симеон Юруков - 1 участие на световно първенство в клас Sprint. През 2016 година Симеон спечели купа в една от сериите на финалите на SWS в Париж. В момента той заема 110-о място в световната ранглиста в клас Спринт.

Момчетата от отбора на GLS карат заедно от около година и за това време постигнаха страхотни успехи. Те се класираха на първо място в Endurance шампионата за 2018 година, което им осигури и участие на световните финали тази година в Италия.

Само преди седмица, на 23.06.2019, те спечелиха най-престижното състезание в България за Endurance сериите - EKO 12H of Bulgaria Karting Race, което се проведе на картинг писта Хасково и бе с международно участие. В състезанието караха пилоти от Италия, Белгия, Украйна и др. В надпреварата участваха дори и бивши пилоти от Формула 1. Нека всички стискаме палци на тази малка колония от Лаута, която се заформя в италианския град Линяно и пожелаем успех на нашите пилоти!!!