Младите пловдивски пилоти се представиха достойно на световните картинг серии в италианския град Линяно. В клас Junior 13-годишният Делян Мишинков участва за трети пореден път на такъв голям форум, но на суперфинала отново бе блъснат от конкурент. Това стори финландец, който от 4 състезания на световното има 3 наказания. Той изхвърли Дидо от трасето във втората обиколка, което костваше изоставане на младия пловдивчанин от половин обиколка на пистата с дължина 1200 метра. Въпреки това Делян настигна другите с невероятно каране и дори изпревари 4 човека в останалите обиколки. В крайна сметка финишира на 16-о място на суперфинала, като имаше реален шанс тази година да е в топ 3 на света. В предходните 3 състезания в Линяно Дидо записа три класирания в Топ 10 – 9-о, 3-о и 6-о място, което е безспорен успех.

Момчетата от ендуранс сериите Георги Ванков, Любомир Гърков, Симеон Юруков и Марио Динолов направиха невъзможното и от 40 отбора, при суха и писта залята от порой, заеха 23-то място. Като се има предвид, че всички пилоти са от клубове с огромни бюджети, успехът на младите пловдивчани трябва да бъде оценен по достойнство. 

Пловдивски талант с 3-то място на световните картинг серии, днес кара на суперфиналДелян Мишинков се представя отлично в клас Junior в италианския гран Линяно