Баскетболисти на Академик Бултекс 99 и футболисти на Ботев подкрепиха благородна кауза и се включиха във Фестивала на спорта и изкуствата на площадките на младежкия център в Пловдив. Организатор на двудневното събитието бе Сдружeние "Паралелен свят", което се грижи за деца и младежи с интелектуални затруднения, със съдействието на пловдивския баскетболен клуб, Община Пловдив, Младежки център, Район Западен и Атика Холидейс. Баскетболистите и футболистите поиграха футбол и баскетбол с децата през двата дни на празника и се снимаха с тях. Присъстваха също и треньорите на двата пловдивки отбора, както и президентът на Акадмик Бултекс 99 Васил Врачев и момичета и момчета от школата на баскетболния клуб.

Десетки деца пяха и танцуваха заедно, проведоха крос под ръководството на именитата пловдивска атлетка Ива Пранджева, играха "Не се сърди човече", рисуваха, направиха благотворителен пазар, с изработени от тях неща. Проведоха се и други спортни, културни и забавни прояви като тенис на корт с ТК Локомотив Пд, седящ волейбол с Морган и Карла от Болоня, "Заедно да танцуваме" с Кремена, стрелба с лък с Евент България, Арт работилница с Елена Шопова, "Не се сърди човече" с Български червен кръст, петанка, зумба с Поли, тенис на маса с Гери, кулинарен конкурс и свободна сцена за изява на таланти.

Проявата бе един своеобразен уикенд на игри без бариери „Щастливи за ръка”, в който спортът и изкуството да обединят подвижни и по-малко подвижни, високи и ниски, млади и по-млади по дух. Поканени са всички, без ограничение във възрастта. Входът, естествено, бе свободен, а доброто настроение и положителните емоции - задължителни. Това бяха два дни на социално и забавно ангажиране на хора от различни възрасти, които ще участват в спортни събития, изкуство и музика, обединени в желанието си да допринесат за социалното приобщаване на всички. С идеята, че всеки е истински шампион с воля, независимо от неговите умения и възможности.

Празникът е замислен по модела на фестивала "Happy Hand", който вече седем години се провежда в Болоня, Италия, и е посветен на преодоляването на предразсъдъците към хората с физически и интелектуални затруднения. Лично настоящият спортен директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова е участвала в организацията в Болоня като доброволка.