Локомотив не успя да победи Берое и направи 0:0 у дома. Двубоят беше първото домакинство на тима с публика, за първи път и системата ВАР можеше да се намеси на мач в Пловдив, но това не стана. 

Още в началото на двубоя след грешка при изнасянето Локомотив можеше да реализира, но Александър Иванов не успя да реализира.

В 21-та минута Умарбаев отне топката от Теди Мезаг в наказателното поле и хвана в крачка и Генадий Ганев, но Умарбаев не успя да вкара в опразнената врата.

В 28-та минута удар на Карагарен беше спасен от Ганев.

В 58-та минута удар на Фал беше спасен от Пиргов. 

В 74-та минута се откри най-добрата възможност пред Берое. Николаев сгреши при връщането на топката и я предостави на Фал, който напредна и остана сам срещу Пиргов, но не нацели вратата и топката излезе в аут.

В 82-та минута Николаев можеше да се реваншира за грешката, но ударът му премина покрай вратата. 

В последните секунди Стив Фуртадо ритна Конър Руан без топка и беше изгонен с директен червен картон.

В последните секунди удар отблизо с глава на Димитър Илиев беше спасен от Ганев. 

С равенството Локомотив е втори с 56 точки с равни точки с ЦСКА-София, но червените играят утре срещу шампиона Лудогорец у дома. 

В събота е важната среща между Локомотив и ЦСКА-София, която ще определи кой отбор ще грабне среброто и кой ще остане с бронза.

Локомотив: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев (Даниел Иванов 86 мин.), Петър Витанов, Момчил Цветанов (Георги Мавродиев 85 мин.), Николай Николаев (Дейвид Малембана 90 + 3 мин.), Димитър Илиев, Александър Иванов (Конър Руан 64 мин.)

Берое: Генадий Ганев, Теди Мезаг, Александър Цветков, Мартин Камбуров (Кукула 60 мин.), Алиун Фал, Ибрахима Конте, Илиас Хасани, Александър Василев, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Илиян Стефанов